Synergo 1 op dreef

Na de winst van vorige week stond zondag Zwaluwen op het programma. Dit beloofde een moeilijke wedstrijd te worden, Zwaluwen bezet immers de koppositie op het veld. Met het publiek dat in groten getale aanwezig was en onze eigen Red Blue Giants moest het goed gaan komen.

En dit kwam het… Synergo kwam al snel (nog binnen de 36 seconden) tot scoren. Trainer John zal er vast geen traan om gelaten hebben dat het niet Lotte maar Anouk was die met haar schot Synergo op voorsprong zette. Mooi om te zien was dat er hard voor elkaar werd gewerkt, duels aangegaan werden en men de goede posities koos. Dit resulteerde in een aantal mooie goals en een voorsprong van 12-11 bij rust.

Na de rust ging het een periode wat minder. Synergo wist – in tegenstelling tot Zwaluwen – niet tot scoren te komen. En zo keek Synergo ineens tegen een achterstand aan. Gelukkig gaf zij de moed niet op en pakte zij de draad weer op waar zij gebleven was: scoren. Door de wilskracht, het goede samenspel en de aanwijzingen vanaf de kant (wat voor mij in ieder geval zeker gold) wist Synergo de achterstand om te zetten in een voorsprong.

Wat volgde was een spannend slot. Maar… Synergo liet zich niet gek maken, speelde de wedstrijd ‘rustig’ uit en ook niet onbelangrijk: zij gaf de voorsprong niet meer uit handen. De vreugde na het laatste fluitsignaal was groot. Eindstand 20-18. Dit voelt echt heel goed! Joehoe, Synergo 1 is back!

Volgende week

Dan staat Sparta (Nijkerk) op het programma. Zij delen met ons de eerste plek. Het belooft dus een spannende en zware wedstrijd te gaan worden. De steun van het publiek en de Red Blue Giants zullen wij dus weer goed kunnen gebruiken. Wij hopen jullie dan ook allemaal weer te zien op zaterdag 28 november om 19.45 uur in Hoograven.