Punten voor de Synergo-teams

De eerste overwinning dit weekend voor Synergo 6! Verder veel twee punters voor de Synergo-teams: winst was er voor  S1, S3, S4, S6, B1, C1, C3 en E1!

Synergo 1 won van Zwaluwen. De voorsprong van 12-11 in de rust werd ineens omgezet naar een achterstand. Gelukkig was Anouk op schot, zodat het team de winst pakte (20-18). Voor S2 duurde de wedstrijd eigenlijk een helft te lang. Het lukte de tweede helft niet de voorsprong te behouden; 10-13. Het publiek kreeg bij S3 een zeer spannende wedstrijd. Om en om scorend in de eerste helft, lukte het ons derde om een doelpuntje meer te hebben dan de tegenstander Swift: 12-11.

Het vierde wist uit Den Haag twee punten mee te nemen; het team van Janwillem won met 18-5. Het vijfde kwam uit Amsterdam met een 20-8 nederlaag. Meer wilden de spelers eigenlijk niet over de wedstrijd zeggen. Synergo 6 wint de eerste competitiewedstrijd! Een zeer leuke wedstrijd om te zien. Na een achterstand van 4-1 kwam het team terug en ging met een voorsprong van 7-4 de rust in! De tweede helft werd de score uitgebouwd: 15-9.

S8 kwam net te kort tegen DKOD; het werd 7-6. Een werd een spannende wedstrijd, waarbij Synergo elke keer weer op één doelpunt terugkwam. In de laatste minuten ging het aanvalsvak er nog voor, maar de vele schoten konden de stand niet gelijktrekken. Voor de A1 een verlies van 13-12 tegen Dalto. Ja, het team waarvan de A1 op het veld zo moeiteloos won en kampioen werd… En de A2 was niet opgewassen tegen Koveni. Het team verloor met 14-5.

De B1 pakte – tot grote blijdschap van spelers en coach – twee punten tegen Viking. Met de woorden “Eigenlijk doen we alles goed”, begon coach Oskar zijn rustpraatje. Synergo stond op dat moment 4-2 achter. De B1 was beter, kreeg veel meer kansen, maar miste ze bijna allemaal. Na de pauze kwam Synergo via 4-3 en 5-3 voor het eerst gelijk (5-5). Het aanvalsvak van Jolien, Ruben, Rik en Janneke had toen nog een kwartier om de winnende te maken. Vijf minuten voor tijd was het dan eindelijk raak: Ruben scoorde van grote afstand. De verdediging (Kim, Rinske (Sjoukje), Lennart en Erik) gaf het laatste kwartier geen kans meer weg en daarmee waren de twee punten binnen! Een uitgebreid verslag van Ilan volgt. De B2 had een minder leuke uitslag; het verloor van KCD met 13-3.

De C1 speelde goed en won met 8-4. Het team had leuke combinaties en rondde zeer scherp af. De tweede helft werd gebruikt als voortzetting van de donderdagtraining. Wel weer twee strafworpen gemist… Voor de C2 werd het een gelijkspel, 5-5. Het team van Jari stond voor met 5-4, maar maakte in de laatste minuut een foutje. Hierdoor trok DOC met een strafworp de stand gelijk. Winst voor de C3 met 11-1. En het tegendoelpunt was “een flutgoal”, zo is ons verteld.

Voor de D1 een gelijkspel, 2-2. De D2 kwam terug uit Wijk bij Duurstede zonder punten. Er was verloren met 7-0 van Viking. De E1 won met 6-1. De E2 pakte het eerste punt (4-4)!