Synergo 1 begint te scoren

Na een lange reis (vooral als je bij mij in de auto zat) kwamen we aan in het oosten, te weten Almelo. Eenmaal in de sporthal aangekomen zijn we eerst even wat gaan drinken en sommigen wat gaan eten. Toen we ons hapje en drankje genuttigd hadden, konden we de hal in en even lekker inschieten.

Na het inschieten zijn we meteen de kleedkamer ingegaan om de bespreking te doen. John heeft veel gezegd, maar waar het vooral om ging is dat we weer plezier in het korfbal zouden krijgen; vooral na zo’n eerste helft veld.
Achilles was een mooie tegenstander om mee te beginnen: zij spelen op het veld derde klasse (niet dat het erg veel zegt), dat moest dus te doen zijn.

De opstelling:
Aanval: Lotte, Anouk, Jeroen en Robin
Verdediging: Sytske, Anne, Arjan en Brahim
Reserves: Ilse, Astrid en David

Na goed te zijn warmgelopen boven de tribune en ingeschoten op het veld konden we eindelijk van start gaan aan de eerste wedstrijd van het zaalseizoen.
De scheidsrechter floot in en al snel onderschepte het eerste verdedigingsvak de bal, waardoor het aanvalsvak al vrij snel de bal had en Lotte al na 36 sec de 0-1 op het scorebord zette. Daarna duurde het 5 minuten voordat er weer een score kwam en gelukkig was deze voor ons met dank aan Robin.
Het andere vak kwam in de aanval en na 3 minuten een mooie actie van Arjan (doorloopbal), gelijk daarna scoorde Achilles hun eerste doelpunt. Tot dan liep alles lekker en was er niets aan de hand.
Helaas gingen wij toen mee in het spel van de tegenstander en dat deed ons niet goed (en dan vooral het vak waar ik in stond). Maar na een hoop aanwijzingen vanaf de kant stond er na de eerste helft toch nog een 3-7 stand.

Het was eindelijk rust en John gaf aan dat we niet zo met de tegenstanders mee moesten rennen maar rustiger moesten spelen en meer op het schot.
De rust was voorbij en we begonnen aan de tweede helft. Na 1 min scoorde Brahim een afstandschot (eindelijk) en ging het een stukje beter dan de eerste helft. Vooral Jeroen heeft een geweldige wedstrijd gespeeld, hij heeft als een beer gevangen wat natuurlijk heel belangrijk was omdat Gijs er niet bij was. Als afsluiting van de wedstrijd scoorde hij ook nog een mooi afstandschot (alleen jammer van die doorloopbal die Arjan vanuit het andere vak aangaf).

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken, een mooie uitslag stond er op het scorebord: 6-16. Heerlijk, eindelijk een gewonnen competitiewedstrijd. Op naar de volgende en die is volgende week thuis in Hoograven om 16.50 tegen Zwaluwen. Dat zal een zware wedstrijd worden, maar met veel publiek en de Red Blue Giants moeten we er een mooie wedstrijd van kunnen maken.

Scores:Lotte 5x, Robin 5x, Brahim 3x, Arjan 2x, Jeroen 1

Alle reserves en Robin heel erg bedankt!