Sporting Trigon 3 – Synergo 2

Had ik mijn auto maar wat dichter bij de kantine neergezet… Die paar extra stappen van auto naar verzamelplaats hebben me dus genekt. Net te laat, net achter Marc. Hierbij dus het verslag van de wedstrijd. Sporting Trigon 3 – Synergo 2.

De eerste competitiewedstrijd in de zaal, in de tweede klasse. Om 17.20 uur in Leiden; het was alweer donker! Zoals gebruikelijk in de eerste aanval, Ilse, Manon, Oskar en Sander. De eerste verdediging bestond uit Floor, Astrid, Karel en David. Op de bank Anouk, Robin en natuurlijk Marc*.

De eerste helft

Na zeven minuten lag ons eerste doelpunt er in, direct gevolgd door de 1-1. Hierna zat de verdediging op slot. Het duurde 17 minuten tot het volgende doelpunt. Helaas was het Sporting. Onze aanval wist de korf maar niet te vinden, terwijl de tegenstanders begonnen uit te lopen. Een magere 5-1 op het scorebord in de rust.

De tweede helft

Met een dergelijke russtand mag je eigenlijk niet klagen over de verdediging. Vijf doorlaten is niet slecht (Ik wil echter ook weer niet juichen omdat het geweldig is…). Maar slechts één keer scoren is natuurlijk zeer matig. Met Anouk en Robin in het veld zou dit moeten verbeteren. En jawel; we begonnen meer te scoren.

De balans leek een beetje weg te zijn; Sporting speelde fysiek en wij kregen strafworpen en vrije ballen tegen. Eén van de twee (!) vrije ballen die we kregen, is zeker het vermelden waard. Doordat beide heren alleen maar oog hadden voor Robin, stond Karel helemaal vrij in de aangeef en scoorde de korte kans!

De derde helft

Uiteindelijk is het 15-7 geworden. Het leverde me gemengde gevoelens op. Ik heb weer verbeteringen gezien in het spel, maar ook oude foutjes en slordigheden. We zullen ook meer fysieke kracht moeten gebruiken.

Nieuwsgierig geworden naar Synergo 2? Zondag 22 november tegen Vlaardingen, in sporthal Hoograven om 15.30 uur.