In beweging

Anne neemt het afgelopen weekend door en geeft een overzicht van alle bewegingen binnen onze club.

Wat ‘in beweging’? Schieten? Gooien? Ja, zeker kun je dit op jezelf betrekken als je aan het aanvallen bent. Als je wel eens training van mij hebt gehad dan ken je zeker de uitspraak ‘ gooien = lopen’. Oftewel: zodra je hebt gegooid ben je direct weer in beweging. Stilstaan is niks, een beetje tegenstander maakt daar direct gebruik van. Gaat bijvoorbeeld de bal afvangen. Of onderschept een pass naar de aangever.
Binden moet je je tegenstander. In beweging zijn. Afgelopen woensdag hebben 7 en 8 dit getraind: dit leverde 9 goals op van 3 mensen die ieder een halve minuut 1-tegen-1 speelden. Niet slecht. Wat zeg ik, hartstikke goed!

Zaterdag en zondag weer eens heel veel wedstrijden gekeken. De D1 in hun kampioenswedstrijd, de C1 daarna, de B2, de A1, het 1e, het 8e, het 2e. De E1 die terugkwam met het 1e kampioenschap van het veld 2009-2010. Het 3e dat maar liefst 5 goals wist te scoren in een vliegende storm (en de tegenstander 2). Het 6e dat tegen ex-hoofdklassers wist te scoren…

Ook buiten het veld beweging genoeg. Ouders achter de bar. Witte en groene briefjes die werden afgerekend. Een supporterscafé dat werd aangekleed. Voor- en nabespreking van de te spelen en gespeelde wedstrijden. Een zeer levende strafworpencompetitie (de C heeft een mooie bijdrage gedaan zaterdag). De E die mocht oplopen met het eerste. De lotto-actie waarvoor je op 12 oktober gebeld gaat worden. Trainingspakken van sponsor Veerkracht, ook voor Synergo 2. Het opperen van ideeën voor een betere kantine (dat koffiezetapparaat… beter handdoeksysteem in de wc’s…).

Komende week gebeurt er ook weer genoegd. Mirjam Kalisvaart gaat a.s. woensdag naar de districtsselectietraining in Apeldoorn. De E1 gaat haar kampioenschap thuis vieren. De D1 en F1 worden bij het behalen van punten kampioen. Tijd voor Korfbal gaat nadenken over haar presentatie voor de nominatie voor de jaarprijs Tijd voor Korfbal (goed!). Het bestuur vergadert. De RBG telt de 1e nieuwe leden voor hun supportersvereniging (maak gebruik van de aanbieding en word lid!). De AC is druk met het Oktoberfest met band op 17/10.

En de selectie werkt lekker door aan het teamgevoel en het verhogen van de score. Zij hebben te kampen met behoorlijk wat wisselingen door blessures en omstandigheden, waardoor ze nog niet 2 keer met hetzelfde team het veld in konden gaan. En daardoor is het nog wat zoeken. De 1e helft was afgelopen zaterdag voor ons, en het laatste kwartier was mooi. Beweging, plezier, spanning, goals. En natuurlijk het napraten in het supporterscafe. Zoals ik al zei, alles in beweging. Ik heb er alle vertrouwen in.

Anne