Een RBG-weekend

Het zal niemand zijn ontgaan, maar afgelopen weekend was het weekend van de RBG.

Het ´gesupporter´ begon allemaal op zaterdagochtend in alle vroegte: de spandoeken werden opgehangen en de muziek ging aan. Dit alles speciaal voor onze jongste talenten, de F1 van Synergo.
Met 2 enthousiaste cheerleaders (Mirjam K. en Charlotte H.)  zijn de F-jes naar hun eerste overwinning geholpen van dit seizoen. In de rust van elke wedstrijd verzorgde Jari de muziek van ’s morgens vroeg tot en met de laatste wedstrijd van de dag de A2 van Synergo.

De dag erop moest de RBG weer vroeg aan de bak. De muziek stond al klaar, de spandoeken waren opgehangen. Later ging de rest van de RBG (Ilan H.) met zijn teamgenoten (Erik de K. en Ruben M. met het grote RBG spandoek aan de gang. Met een beetje knikkende knieën: die ladder in, 6 meter omhoog, en dan een knoopje maken is best lastig.

In de rust van Synergo 2 was de RBG bijna compleet Mathijs, Jeffrey, Jari en Ilan gingen de ladder weer op voor het belangrijkste spandoek: het spandoek van het nieuwe shirt. Dit spandoek werd onthuld tijdens het voorstellen van de spelers van Synergo 1 en Zwaluwen 1. Omdat wij het een beetje op het verkeerde moment deden, is het vuurwerk jammer genoeg aan iedereen ontgaan. Maar het was er wel degelijk: 2 rode en 1 blauwe fakkel.

Om eventjes terug te komen om wat tijdens het hier boven genoemde stukje ook gebeurde.
Want terwijl wij heel druk waren met een spandoek, liepen de jongste onder ons, de F1, hand in hand mee met de spelers van Synergo 1. De F-jes (en wat broertjes en zusjes) die meeliepen waren: Maaike, Ymre, Eldyn, Ole, Rik, Gillermo, Jarno en Loïs. De F1 had het er al de hele week over en vond het heel leuk.

Natuurlijk waren er ook weer cheerleaders bij de wedstrijd aanwezig, er werd door de dames een heuse piramide gevormd. Ik ben trots op deze 3 dames en wil ze daarom (ik weet niet of Ilan of iemand anders dat al had gedaan) bedanken voor hun inzet en hen vragen of ze altijd cheerleader willen zijn… De namen van de 3 dames zijn Rinske, Janneke en Sjoukje.

Vanzelfsprekend zong de RBG weer wat liedjes en liep polonaise als het eerste voor stond. Volgens de coach van Synergo 2 leek het net of wij met 100 man daar in dat hoekje stonden.
Hij vond het een heel leuk initiatief.

Namens de Red Blue Giants,

Vlugge Jari, voorzitter