Wisselende resultaten seniorenteams

Het eerste competitieweekeinde in de nieuwe shirts leverde de seniorenteams wisselende resultaten op. Eclatante zeges werden helaas afgewisseld met verliespartijen.

Op het eigen veld mocht Synergo 3 aftrappen tegen Sporting Delta 3. Tijdens het inschieten concludeerden wisselspelers (en daarmee ook coaches) Eric en Timon al dat het geen slechte ploeg was die uit Dordrecht afgereisd was: de korf werd makkelijk gevonden. Tijdens de wedstrijd bleek dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Synergo wist een achterstand van drie punten nog wel goed te maken en kwam tot een gelijke stand, maar helaas trokken de gasten aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in 11-12. Vermoedelijk (hopelijk?) is Sporting Delta een van de beste tegenstanders die het 3e kan verwachten, dus volgende week worden vast de eerste punten behaald.

20090906_s2-zwaluwen2Het 2e speelde tegen Zwaluwen 2, een ploeg die vroeger wel eens sterker was. In het verleden wist dit team vaak sterke tegenstand te bieden en was een overwinning nooit zeker, maar dit keer was het vrijwel vanaf het begin duidelijk dat Synergo de punten niet uit handen ging geven. Zeker de eerste helft liet het 2e goed spel zien. De tweede helft ´kakte het wat in´ en kon de tegenstander nog wat terug doen, maar echt gevaarlijk werd het nooit. De eindstand:13-9 voor de thuisploeg. Het 2e heeft bewezen een team met (groei)potentie te zijn en onder coach Marc Verhoeven zijn er mooie resultaten te verwachten.

20090906_voorstellen_s1Daarna mocht het 1e aantreden tegen Zwaluwen 1. Of het nu toch nog de onwennigheid was of dat de spelers misschien toch wat vermoeid waren van het uitgebreide oefenprogramma, in ieder geval wist het vlaggenschip nooit echt te overtuigen. De strijd ging ook hier gelijk op en net als bij het 3e was Synergo helaas vaak de ploeg die terug moest komen van een achterstand. Daarmee werd het wel een echt spannende wedstrijd en het publiek zat vaak op het puntje van de stoel. Het lukte het team helaas niet om in de eindstrijd de gelijke stand vast te houden, waardoor de zege met 11-13 uit handen moest worden gegeven. Volgende week zit er op het gras van Atalante in Apeldoorn vast en zeker wel een overwinning in.

20090906_cheerleaders_piramideDe Red Blue Giants, een verzameling cheerleaders en het in groten getale opgekomen publiek hielden er aardig de sfeer in, dus de seizoensopeningsborrel met bitterballen werd, ondanks de twee verliespartijen, gewoon heel gezellig.

Ook op de velden in den lande werd door Synergo gespeeld. Het 4e mocht in Nijmegen de wei van Keizer Karel in. Dat deze ploeg zich nog steeds weet te handhaven in de 4e klasse is een klein mirakel, dus dat ons 4e deze tegenstander met betrekkelijk gemak met 8-16 aan de kant zette, is eigenlijk logisch. De overwinning is daarmee natuurlijk niet minder mooi, want Keizer Karel 2 is en blijft een stugge ploeg en Synergo 4 had nog maar weinig gespeeld in de huidige samenstelling. Deze start biedt in ieder geval mooie perspectieven op een succesvol seizoen!

Synergo 5 mocht naar Diemen en verloor daar met 5-3. Over deze pupillenuitslag valt niet veel meer te zeggen dan dat beide ploegen bijzonder veel kansen gemist hebben…

Overige seniorenuitslagen:

Hebbes 3 – Synergo 6 15-9
Midlandia 4 – Synergo 7 16-6
De Corvers 3 – Synergo 8 7-5