A1 KAMPIOEN

Op een bomvol Synergoveld is de A1 zaterdag kampioen geworden! In het duel met nummer twee VIKO bleef het tot de laatste seconde spannend, maar na 70 minuten stond er een 8-8 eindstand op het scorebord. Genoeg voor het kampioenschap!

a1kampioen

Na vier overwinningen was het kampioenschap slechts een kwestie van tijd. Een punt was voldoende en daarvoor had de A1 nog twee wedstrijden. Zaterdag kon het al gebeuren tegen oude bekende VIKO. Saillant detail: vorig seizoen verpestte de A1 het kampioensfeestje van VIKO door ze in eigen huis te verslaan (6-7). Dit seizoen had de A1 een positieve balans tegen de ploeg uit Vianen (twee gewonnen en een verloren).

Naast de vele Synergo-leden had het team veel familie en vrienden uitgenodigd en het was dan ook bomvol langs de kant (zeker 100 toeschouwers). De kampioenswedstrijd kon beginnen! De eerste aanval bestond uit Floor, Manon, Bram en Oskar. De eerste verdediging bestond uit Lizet, Kitty, Mats en Mathijs.

Spanning
VIKO speelde zonder enige druk en begon vanzelfsprekend beter dan het door de spanning verlamde Synergo. Binnen no-time stond er een 0-2 stand op het scorebord. Lizet scoorde van korte afstand na een minuut of tien gelukkig de bevrijdende eerste treffer. Na 1-3 kwam de A1 bij 3-3 (mooie actie van Oskar) voor het eerst op gelijke hoogte.

VIKO bleef echter de bovenliggende partij en kwam redelijk snel weer op twee punten voorsprong (3-5). In die fase was het zaak voor Synergo om de achterstand in ieder geval niet groter te laten worden. Een mooie doorloopbal van Manon en een goal van Floor brachten Synergo vlak voor rust gelukkig opnieuw op gelijke hoogte. De rust werd bereikt bij 5-6.

Knokken
In de kleedkamer waren er geen blije koppies te zien. De spanning speelde nog steeds een grote rol en leek het team enigszins te verlammen. Er werd door Corjan en Walter op gehamerd dat er keihard voor geknokt moest blijven worden.

Na rust werd een lange periode niet gescoord. De verdediging zat potdicht en de aanval kwam door meevangende heren moeilijk tot goede aanvallen. Na ongeveer een kwartier scoorde VIKO de 5-7 en hing het kampioenschap even aan een zijden draadje.

Strafworp
De andere aanval pakte echter snel de draad weer op en scoorde in hun eerste aanvalsbeurt direct de aansluitingstreffer. Na een overtreding op Manon kreeg Synergo een strafworp en de uitgelezen kans om op 7-7 te komen. Die werd echter gemist (door Oskar). Enkele minuten later was de volgende gelukkig wel raak.

Het bleef daarna razend spannend, maar de verdediging zat goed dicht. Na de 8-7 van Lizet en nog ruim zes minuten te spelen was het zo goed als beslist. VIKO kwam een minuut voor tijd nog op gelijke hoogte, maar kreeg geen kans meer om de winnende te scoren. Scheidsrechter Rudolf floot af bij 8-8. Het kampioenschap was binnen!

Na de wedstrijd barstte er een groot feest los. Voor de meesten was het namelijk het eerste kampioenschap in vijf jaar. Er werd gezamelijk een uur gedoucht en de BBQ´s van de Red Blue Giants werden alvast getest en bevielen prima. Het feest ging tot de late uurtjes door…

Onze grote dank gaat uit naar het publiek, de invallers van de A2 en trainers Corjan en Walter. Zonder jullie hadden we dit niet kunnen bereiken! De A1.