Weer winst A1, eerste punten D1 in hoofdklasse

Een goed weekend voor de Synergo-jeugd! Van de tien wedstrijden gingen er maar drie verloren. De D1 pakte op overtuigende wijze de eerste punten in de hoofdklasse (4-8 tegen Antilopen) en de A1 won voor de derde keer op rij.

De ochtend begon om half 11 (de wedstrijd van de F1 was op verzoek van de tegenstander verplaatst) met de E1. In een spannende wedstrijd tegen concurrent TZ kwam de E1 op voorsprong, maar TZ kwam langszij en later zelfs op voorsprong. De ploeg van Sander, Rosa en Katja kreeg veel kansen op de gelijkmaker en die viel uiteindelijk in de laatste minuut! Eindstand: 3-3.

De D3 verloor op bezoek bij Koveni met 5-3. De D2 was na de E1 aan de beurt en speelde Midlandia van de mat (12-4)! Het spelletje was razendsnel en niet te volgen voor de tegenstanders. De teller stokte uiteindelijk bij 12 doelpunten. Voor de D2 de eerste punten in de 2e klasse, goed gedaan!

De D1 ging bij het eveneens puntloze Antilopen op zoek naar de eerste punten. Van coach Casper: `De eerste helft was echt niet goed. De opdrachten van voor de wedstrijd werden niet uitgevoerd en het stond dan ook slechts 1-1. In de tweede helft waren we gelukkig stukken beter en was het zo beslist.´ Eindstand: 4-8.

De C3 speelde thuis tegen Fortissimo en kwam helaas net te kort (2-4). Toch was het lange tijd spannend. De volgende wedstrijd tegen deze ploeg kan gewonnen worden! De C2 kan weer een straftraining van Hannie en Bas verwachten. Want wat werden er weer veel kansen gemist! Genoeg doorloopballen alleen al om minstens tien doelpunten te maken. Nu bleef de C2 bij twee doelpunten en een gelijkspel (2-2) steken!

De B1 speelde uit tegen Dalto en verloor met duidelijke cijfers (10-4), hoewel het spel wel goed was. De A3 ging op bezoek bij Victum en won met 5-8. De A2 mocht na het avondeten (18.30!) proberen te winnen van TZ. Coach Arno wilde niet weer een psychologisch praatje houden om de spelers in de tweede helft op scherp te zetten en eiste vanaf de eerste minuut scherpte. Dat lukte aardig. In de eerste minuten was de A2 oppermachtig en liep makkelijk uit naar 1-3. TZ wilde echter niet buigen en met wat wissels in de tweede helft kwamen ze zelfs op voorsprong. Maar in de laatste minuut kwam de verdiende gelijkmaker er alsnog voor de A2 (10-10).

De A1 tenslotte speelde tegen Fortissimo en won voor de derde keer op rij: 12-8. Vanaf het begin van de wedstrijd was Synergo beter en het gaatje werd snel geslagen. Fortissimo was niet bij machte om dat gaatje kleiner te maken dan 3 punten en daarmee was de overwinning ook geen moment in het gevaar. Bij winst volgende week tegen hetzelfde Fortissimo is het kampioenschap heel dicht bij…