Synergo D1 – DVO D1 25-04-2009

Verslag door een handbalster

Zaterdag 25 april, een zonovergoten dag, een mooie gelegenheid om eens een wedstrijd te kijken bij de D-1 van Synergo. In de zaal als eens een wedstrijd gezien, en nu maar eens kijken hoe deze kinderen het in de hoofdklasse doen. Nu ben ik helemaal geen korfbalkenner, wel een sportliefhebster en ik hoop dat ik inmiddels toch wat wijze korfbalaanwijzingen heb onthouden, zo langs de lijn. Oskar en Casper zijn er helemaal druk mee en dat vind ik op zich al een groot compliment waard, en dat doe ik bijdeze jongens! (heren om in korfbaltaal te spreken).

Nou wil ik wel wat kwijt over de D-1. Om te beginnen zien ze er keurig netjes uit, kleding prima verzorgd!,maar wat veel belangrijker is, er staat een TEAM. Ze zijn gedreven, geven niet op en spelen graag met elkaar. Ik vind het een groot compliment dat kinderen van deze leeftijd, de duur van twee helften(2x 25 minuten) zo gemotiveerd en geconcentreerd kunnen spelen. Wat een loopvermogen, overzicht, en precisie bij het passen. (en dat met zo’n enorme bal!) Dat het dan wel eens mis gaat is helemaal niet erg. Het gaat natuurlijk niet altijd om het resultaat van nu, maar ook moet je denken aan later…. Oefenen, oefenen, foutjes maken en weer oefenen, dat je straks als volwassene een veelzijdig speler of speelster bent. En wat vinden de D-s het leuk als er een goed resultaat is.

Ik heb heel mooie aanvallen gezien van beide partijen en ooo..wat was het spannend. DVO speelde ook heel goed, leken wel wat groter, Synergo vond ik soms een beetje “slordig” of haastig hoe je het noemen wilt, in de afwerking. Wanneer Synergo dan net een puntje voorsprong nam kon DVO weer langszij komen. In de rust was het gelijke stand, 6-6. DVO scoorde hun 6e doelpunt op slag van rust. Dat was nou effies jammer.

Limonade ging richting kleedkamer en ondanks het warme zonnetje was de tweede helft net zo fanatiek. Zijn die kinderen dan nooit moe? Het bleef gelijk op gaan en de laatste minuten werd het heel onrustig langs de lijn, iedereen voelde de spanning. Synergo stond een punt voor maar DVO maakte gelijk, 10-10. Jammer dat Synergo vlak voor tijd niet tot scoren kwam want in plaats van gelijk te spelen scoorde DVO nog een punt. De laatste mogelijkheid die Synergo kreeg mislukte en won DVO met 10-11.

Heel jammer want Synergo had zeker een puntje verdiend! Na zo’n wedstrijd zijn er altijd mensen met heel goede ideeën, maar “de beste stuurlui staan aan wal”, moet je maar denken. Ik weet zeker dat iedereen heel trots is op de spelers en speelsters, ik ben het in ieder geval wel!