In memoriam Netty van Leeuwen

Met grote verslagenheid hebben wij op 1 maart 2006 kennis genomen van het zeer plotselinge overlijden van ons erelid Netty van Leeuwen – Reijnhout. Netty was één van de trouwste Synergo-supporters. Ze is 81 jaar geworden.

Wie wel eens de thuiswedstrijden van SAMOS of Synergo heeft bezocht, kan Netty niet misgelopen zijn. Als trouwe, enthousiaste supportster moedigde ze elk team aan.

Ze is in 1946 via haar latere echtgenoot Jo van Leeuwen lid geworden en leerde aldus op 23-jarige leeftijd korfballen. De top heeft ze daardoor nooit gehaald, maar wel met plezier en inzet heeft ze tot 1964 gespeeld. In dat jaar was SAMOS 5, waar zij destijds als veteranenteam kampioen geworden van de gehele GUKB, de voorloper van afdeling Midden-Nederland.

Netty was vanaf het begin actief als typiste van het SAMOSnieuws en de SAMOSbode. Vele jaren heeft ze dit volgehouden, wekelijks op zondagavond en maandagochtend werd stencil na stencil nagenoeg foutloos getypt – een hele kunst in het pré-computertijdperk. Daarnaast heeft ze in de feestcommissie gezeten, heel veel kantinediensten gedraaid en de contributie-administratie verzorgd.

Dit laatste -en het typewerk- is ze blijven doen ook na het overlijden van Jo, die erevoorzitter was van SAMOS. Al haar inzet als vrijwilligster is achtereenvolgens beloond met het bouwlidmaatschap en het lidmaatschap van Verdienste. Als kroon op haar jarenlange inzet werd ze in 1991 benoemd tot Erelid.

Actief bleef ze helpen op vele fronten, onder andere bij de Rommelmarkt van Synergo. Toen ze 50 jaar lid was, kreeg ze de traditionele gouden SAMOS-hanger en later ook de rode supportsstoel met haar eigen naam.

Naast korfbal en tennissen was handwerken Netty’s grootste passie. We zullen blijven genieten van de Synergo-vlaggen die zij maakte en nog steeds ons clubhuis versieren.

We zullen haar missen en denken daarbij eerst aan haar beide korfbalvriendinnen Annie en Tjaak. Vooral hen wensen we veel sterkte bij het verwerken van het verdriet bij het zo plotselinge overlijden van Netty.

Zestig jaar korfbalvriendschap geeft ontelbare mooie herinneringen, vraag ze er maar eens naar.

Het bestuur van Synergo.