De zondag van Anne

Zinderende pot! Genieten was het! Wonnen ze vorige week met 16-6, nu trad het eerste aan tegen oude bekende Zwaluwen en wist met 20-18 te winnen.

Na vijftien minuten stond het al 6-6, en zo scoorden ze om en om door tot in de laatste minuut. Na veertig minuten liep Zwaluwen even uit naar drie punten en was het zo’n d’rop-of-d’r-onder-moment. Het zestigkoppige publiek werd opgezweept door de trommels en geschreeuw van de RBG-kanjers en wist ons eerste over dit punt heen te brengen. In de laatste twee minuten liep Synergo van één punt naar twee punten, maakte Zwaluwen gelijk met een strafworp, liep Synergo weer uit, miste Zwaluwen een strafworp en liep Synergo alsnog naar twee punten: 20-18.

Lotte, Anouk en Brahim werden prima uitgespeeld en bleven continu gefocussed op hun sterke punt: schot. Chapeau, hoe jullie ze er ingooiden, en chapeau voor Arjan (goed verdedigd), Sytske (goed verdedigd), Gijs (korfpositie), Jeroen (nog meer korf) en Anne (als altijd heer en meester onder de korf) en John met duimen omhoog aan de kant. Robin viel belangrijk in en scoorde na de drie achterstand het ene punt voor. Het publiek stond op de banken, mooi dat wederzijdse applaus. Dit smaakt naar meer en meer en meer….!!

Het tweede speelde een goede eerste helft, fris spel, veel schoten en afwisseling. De tweede helft liep één vak vast en kwam niet meer tot scoren. De tegenstanders kozen in het 1-op-1 spel slim extreem één kant en onze aanvallers bleven op het verkeerde been lopen. Stukje ervaring van de oudere tegenstanders.

Het derde won! Zij maakten het zeer spannend en lieten de tegenstanders terugkomen van vier punten achterstand. Het vak van Maurice en Randy speelde erg mooi rustig in de tweede helft. Winst met één punt verschil voor dit team dat ook reserve tweede klasse speelt.

Het 4e won met grote cijfers, saai, zo hoorde ik. Om ook saaie wedstrijden met overmacht te winnen in goals is weer een kunst. Goed gedaan dus! Het 5e wist acht keer de korf te raken tegen oudhoofdklasseteam BlauwWit/havenFD 5. En toch verloren ze helaas.

Volgende week zaterdag kun je vanaf 10.30 uur genieten van de jeugd in de Dreef en de korfbaldag afsluiten om 19.45 uur thuis in Hoograven bij Synergo 1 –  Sparta 1.

En zondag? Vanaf 13.00 uur achtereenvolgens het 7e, 3e en 2e. Genoeg te beleven!