Acht tips voor het bereiken van een kampioenswedstrijd

Synergo 6 speelt op zondag 13 maart om 13.00 uur in Hoograven een kampioenswedstrijd tegen Hilversum 3.

Als volgende week uit tegen Atalante verloren wordt, moet minimaal gewonnen worden. Bij een gelijkspel of winstpartij is gelijkspel voldoende. Het kan heel spannend worden, want de uitwedstrijd werd met 15-8
verloren. Wij hebben een aantal hele spannende wedstrijden achter de rug die uiteindelijk winnend werden afgesloten. Wij hopen deze lijn door te zetten.

Bij dezen wil ik aan de teams die niet zo gelukkig waren om het zover te schoppen in de poule, een aantal tips geven. Kom vooral langs op 14 maart. Ik hoop dat het jullie inspireert en dat ons vlaggenschip gauw ook weer in de hoogste regionen van hun poule mee mag doen.

1. Maak optimaal gebruik van het feit dat er een goede en enthousiaste trainer is (Timon) en er op een gunstige tijd wordt getraind.

2. Doe niet aan schoolvakanties. Gewoon doortrainen als je een belangrijke wedstrijd hebt. Fijn dat we als breedtesportteam hiervoor de kans krijgen en Sander Hofman de training wilde verzorgen.

3. Gooi al je strafworpen erin en ding zo mee in de top 100%. Laat je voor de wedstrijd informeren dat de concurrentie heeft gemist.

4. Lap de regel van Janwillem dat er minimaal 15 in moeten aan je laars. 9,4 is ook goed. En dan vooral die 0,4. Die maakt het verschil. Overigens zullen er tegen Hilversum wel minimaal 15 in moeten.

5. In het aanvalsvak met andere dingen bezig zijn dan korfbal is voor een enkele keer toegestaan, mits dat niet langer dan 15 minuten per helft duurt, het de tegenpartij ook niet lukt om te scoren en het niet tot blessures leidt.

6. De laatste minuut duurt 60 seconden. Dan hoef je helemaal niet paniekerig te gaan spelen. Dat is zonde en leidt alleen maar tot balverlies. Voldoende tijd om koelbloedig en rustig een aanval op te bouwen en dan alsnog de beslissende treffer te maken.

7. Moet je het dan op die laatste minuut aan laten komen? Nee, maar dat is wel spannend kan nodig zijn in verband met punt 5.

8. ‘Elke wedstrijd is een kampioenswedstrijd’ (Jari Merten, zaalseizoen 2010-2011)