Avonturen uit ‘t vierde

Sodemieter!
Hè wat lekker om een stukje zo te beginnen. Het kan nog alle kanten op en toch zet het de toon. Zo begon het boekenweekgeschenk met een vloek om de toon te zetten. De bond tegen het vloeken was het er niet mee eens, maar met deze opening moeten ze toch kunnen instemmen. Wellicht dat de inwoners van Sodom het minder vinden, echter zij zijn allen aan Zijn Toorn ten onder gegaan (1).

Ik dwaal af, we hebben inmiddels twee trainingen achter de rug en een oefentoernooitje op ‘t veld. Het gaat bijna echt beginnen. We zouden tweede paasdag moeten aantreden tegen Keizer Karel, maar dat gaat niet door. Ze waren er nog niet klaar voor. Wij wel! Of ik moet eigenlijk voor mezelf spreken: ik wel!

Ik ben er al jaren klaar voor. In mijn nu zo’n 24-jarige korfbalcarrière gaat het er nu toch echt van komen. Over 7 wedstrijden moeten we kampioen zijn. Dat is me in de toenmalige P1 en J2 ook overkomen, maar nu is het in de grote mensencompetitie.

We hebben het er wel eens over thuis. Mijn aanstaande is wel eens kampioen geweest. Ze is toen met de dames in een kar door het dorp getrokken. Zoiets moeten we ook doen. Nu natuurlijk wel met een gemengd team. Ik snap dat er dan minder mensen langs de kant staan. Het zij zo, ik wil ook op die kar. En oh ja geen extra rondje rond de rotonde graag (2).

Jullie merken: ik vind het spannend. Anders spannend dan vechten tegen degradatie, zoals vorig jaar. Leuk spannend. ´Laat die wedstrijden maar komen´-spannend. ´Liefst zonder regen zoals woensdag´-spannend. Ik kan haast niet wachten. Graag met banken vol publiek. Liefst niet met strafworpen winnen. Zo spannend hoeft ook weer niet. We gaan knallen met het vierde.

Sodemieter, wat heb ik er zin in!

FV

1 http://nl.wikipedia.org/wiki/Sodom_en_Gomorra
2 http://nos.nl/artikel/147004-gewonden-door-omvallen-van-feestkar.html