Synergo, dat ben ik – Olivier

Vrijwilligerscoördinator Freek zet vrijwilligers in het zonnetje (#SynergoVIH).
Olivier Bierings is scheidsrechter, lid van de supporterscommissie en kookt voor de foodcie.
Nou Olivier, dat is al best een indrukwekkend lijstje! Hoe ben je met als vrijwilliger bij Synergo begonnen?
Vorig jaar ben ik begonnen met training geven, samen met Meck en Arthur. Het leek me leuk om te zien hoe je kinderen beter kon maken. Het team was heel gezellig en het was mooi om te zien hoe ze inderdaad steeds meer progressie kon zien tussen de laatste wedstrijd en de eerste.
Als A-junior was ik verplicht om af en toe een wedstrijd te fluiten, en dat vond ik meteen ook al heel leuk om te doen. Toen ben ik ook op wat meer wedstrijden ingepland. Omdat ik dit jaar in mijn examenjaar zit, heb ik het trainen/coachen nu even laten vallen. Wedstrijden fluiten kost me minder tijd en dat vind ik ook echt leuk om te doen!
En toen kreeg ik van jou een mailtje…
Ja dat klopt! Ik kook heel graag, ik denk er zelfs af en toe over om me misschien aan te melden voor de hotelschool en werk ook in een restaurant. Ik wilde graag meer met dat koken doen en dan was het een logische stap om me aan te melden voor de foodcie.
Ik kan me de miso pasta nog goed voor de geest halen, die was echt heel lekker. Maar het was wel aardig wat werk volgens mij, is het geen eenzaam taakje zo in de keuken?
Nee helemaal niet! Dit recept kostte inderdaad best veel tijd, maar dat kwam ook doordat we de pasta zelf vers hebben gemaakt. Het hangt er natuurlijk heel erg vanaf wat je gaat maken hoe veel tijd het kost. Het is in de keuken wel altijd heel gezellig. Je staat altijd met iemand samen, je kan lekker een muziekje aanzetten en er komen heel veel mensen langs om je te bedanken, echt super om zo veel positieve feedback te krijgen! Dat geeft echt voldoening. Ook vind ik het leuk dat je door samen te koken mensen leert kennen die je anders misschien minder zou tegenkomen. En de meeste mensen in de foodcie kunnen ook echt goed koken, dus je leert er ook altijd wat van.
Volgens mij ben je een van de jongere leden die in de keuken staat; is het niet meer iets voor mensen met meer kookervaring?
Vind ik niet. Tuurlijk, je bent best wel even bezig, dus het is wel fijn als je het leuk vindt om te koken. Maar als dat zo is, kan ik het zeker aanraden. Hoe vaak komen er nou 30 mensen van jouw maaltijd genieten? Dat vind ik echt een gave ervaring.
Ik zie enorm veel A- en B-jeugd die zich actief inzetten voor Synergo. Wordt daar wel genoeg waardering voor uitgesproken?
Synergo is een vereniging waar veel mensen zich inzetten. Als je naar al die vrijwilligers kijkt, lijkt het of iedereen wel wat doet. Zo houden we de club ook draaiende en bloeiend. Je doet ook vooral iets omdat het leuk is, er is (bijna) niks verplicht, maar toch zie je dat veel mensen iets oppakken omdat het zo gezellig is om op de club te zijn en iets voor elkaar te betekenen. En je krijgt heel veel waardering voor je inzet, ook als scheidsrechter krijg ik bijvoorbeeld vaak complimenten van ouders. Dat zorgt ook dat je het blijft doen ook al kost het veel tijd. Die goede sfeer vind ik wel echt bijzonder bij Synergo. Ik heb wel zaterdagen dat ik hier de hele dag ben. Of eigenlijk heb ik dat elke zaterdag, haha.
Jouw en jullie inzet wordt enorm gewaardeerd! En zeker ook de miso pasta, wij hebben die thuis ook helemaal ontdekt. Waar kwam het recept eigenlijk vandaan?
Uit de Ottolenghi (een bekende schrijver van kookboeken). Mijn moeder is groot fan, we hebben wel 10 kookboeken thuis van hem staan! Wil je het recept ook maken? Kijk hier.
Bedankt voor dit leuke interview Olivier!
Freek.
Wil jij ook een keer komen koken bij Synergo, alleen, met een groepje of bijvoorbeeld met je team? Kijk eens op Ook af en toe koken in de kookploeg? – Synergo. Wil je net als Olivier ook wat bijdragen bij de vereniging? Mail Freek op vrijwilligers@synergo.nl
Zie ook
- Synergo, dat ben ik! – George (4/12/2025)
- Synergo, dat ben ik! – Karlijn (2/11/2025)
- Synergo, dat ben ik! – Tim (12/21/2024)