Jan Willem Briedé benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: 50 jaar hart voor korfbal

Woensdagmorgen 26 april zat Jan Willem Briedé ineens te glunderen tussen 19 andere vrijwilligers. Hij werd vanwege zijn vele verdiensten in maar liefst 50 jaar voor de korfbalsport op lokaal, regionaal en landelijk niveau benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. En dat is hem volledig gegund!

Jan Willem is van jongs af aan al actief in vrijwilligersorganisaties. Zijn passie? Volledig in de korfbalsport. Doelgericht werken aan succes (op korte en lange termijn) zit in zijn genen: als trainer/coach, maar ook als bestuurder. Zeer actief en welbespraakt bij o.a. SAMOS op beleid, trainer en korfbalcommissies en als voorzitter. Na zijn verhuizing naar Doorn zette hij dat voort bij KC Doorn.

Hij was jaren bestuurder in het KNKV, waarvan drie jaar als voorzitter. Synergo adviseerde hij jarenlang op technisch beleid en nu nog is hij actief in de Raad van Advies van Synergo. Daarnaast is hij regelmatig bij belangrijke wedstrijden te vinden en uiteraard bij de Korfbal league finale.

We weten allemaal hoe ongelooflijk belangrijk vrijwilligers zijn. Jan Willem is een ‘ras’vrijwilliger, met altijd ideeën, een enorme lach, snelle en kritische geest en een enorme bak ervaring.

Jan Willem, van harte gefeliciteerd!

Jan Willem staat hier op de foto met Frank Backx, die werd twee jaar geleden benoemd tot
Officier van de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet in de korfbalsport.