Synergo 1 pakt alle punten tegen Victum

Op zaterdag 19 maart kwam Victum uit Houten naar Utrecht om tegen Synergo 1 de competitie voort te zetten. Na een zinderende wedstrijd was het Synergo dat aan het langste eind trok en de punten thuis hield, 22-17.

Synergo en Victum hadden in het voorgaande duel een spannend pot gespeeld (25-22). Als Synergo de eerste positie in de poule wil behalen, moest Synergo deze wedstrijd met minimaal 4 verschil winnen. Victum wist ook wat zij moesten doen om de eerste plek te behalen. Het beloofde een zware wedstrijd te worden.

Victum schoot gelijk uit de startblokken waardoor ze in twee aanvallen op een 0-2 voorsprong kwamen. Toen startte de wedstrijd pas echt voor Synergo. Na 3 mooie goals wist Synergo de voorsprong te behalen 3-2. Het was duidelijk dat beide ploegen in staat zijn goals te maken. De score ging één-om-één omhoog naar 5-5.

Hier werd een slimme time-out van Synergo aangevraagd, waarna Synergo echt gas kon geven. Synergo ging via slimme goals van de dames uit naar 8-7 om vervolgens echt aan te zetten en direct uit te lopen naar 13-7. Vanaf hier gooide Victum hun verdedigende tactiek om en begonnen ze met het befaamde anti-korfbal, achterverdedigen. Uiteindelijk werd er gerust met 14-9.

Tweede helft

De wedstrijd was nog niet gespeeld dat was duidelijk. Synergo wist dat ze het verschil moesten behouden en Victum wist dat het verschil naar 3 of minder moest. Synergo bleef knokken en wist ook in de tweede helft nog rustig uit te lopen naar 18-10. Vanaf hier was het belangrijk geen onnodige fouten te maken. Synergo moest de score vasthouden en er zorgvuldig spelen. Dit liet Synergo dan ook zien in hun spel.

Victum wist tegen het einde aan nog terug te komen tot 7 verschil. Ze kregen een stip mee, 6 verschil. Uiteindelijk wisten ze in de laatste minuut nog op 5 verschil terug te komen. Maar de wedstrijd was gespeeld, eindresultaat 22-17. De punten bleven in Utrecht en het onderling resultaat is nu in het voordeel van Synergo!

Play-offs

Synergo staat nu bovenaan in de competitie. De play-offs zijn het volgende station, maar daarvoor moet Synergo nog één wedstrijd spelen. Dit is de wedstrijd tegen Noviomagum. Dit seizoen hebben ze elkaar al twee keer eerder ontmoet. De eerste wedstrijd in november werd gewonnen door Noviomagum (22-21) deze wedstrijd telde gelukkig niet mee voor de competitie.

De tweede wedstrijd werd na hard werken afgelopen woensdag gewonnen door Synergo (19-15). En komende zaterdag zal laten blijken hoe de verhoudingen er nu voor staan. De wedstrijd zal zijn op 26 maart om 20.00 uur in sporthal de Triangel in Nijmegen.

Zie ook