In memoriam Annie de Vos (1923)

Gisteren kregen we het verdrietige bericht dat op 6 mei ons oudste en trouwste lid Annie de Vos (1923 – 2019) is overleden op de hele mooie leeftijd van 95 jaar.

Annie werd op haar 13e, in 1936, lid van het allereerste jeugdteam van (toen nog) SAMOS. En daarmee werd ze het oudste en het langste levende lid van onze heerlijke club: maar liefst 83 jaar betaalde ze haar contributie. En ze bleef betrokken tot het einde. Op 10 november 2018 opende zij bijvoorbeeld nog de gloednieuwe sporthal, samen met de wijkwethouder en Jochem van Gelder.

Annie ontmoette bij SAMOS haar man Jan de Vos, met wie ze altijd op het veld te vinden was. Zij kregen drie kinderen: Olga, Sonja en Marcel. En zoals het een echte korfbalfamilie betaamt, korfbalden zij, en (een deel van) hun kinderen ook weer. En ze maakte heel veel korfbalvrienden. Ze nam deel in heel veel commissies en was bij elke activiteit te vinden.

Waardering

Zij kreeg in haar lange vrijwilligersloopbaan diverse waarderingen, zoals Lid van verdienste (1961) en SAMOS bouwlid (1981). In 1986 ontving ze de Gouden SAMOS Speld voor haar 50 jaar lidmaatschap en in 2011 ontving ze uit handen van KNKV directeur Jaap Broersma het 75-jarige KNKV speldje en een mooi interview in het AD. De leden van Synergo hadden allemaal een bloem meegebracht.Annie de Vos 80 jaar lid

Ook kreeg ze een herinneringenboek van 75 jaar Annie & Tjaak. Daarna bracht ik haar elk jaar rond de ALV een bos bloemen en gaf ik een belletje, want een zo trouw en oud lid kun je niet anders dan koesteren!

Op de rode stoeltjes

Netty Tjaak Annie 2Annie zat uiteraard in haar 83 jaar heel veel langs de lijn. En heel vaak in het gezelschap van Tjaak en Netty. Het illustere damesdrietal. Drie zeer bekende, steeds grijzer wordende dames, die wegens hun vele verdiensten voor de club ieder een eigen rood klapstoeltje kregen, met hun naam erop. Elke week zaten zij jaren trouw aan de lijn bij vele wedstrijden van de selectie en andere teams. Wee je gebeente als een ander op een van deze stoeltjes ging zitten!

Annie de Vos komt rommel brengen voor Synergo

Haar man Jan de Vos overleed helaas al in 1996. Dat was een groot verdriet. Maar Annie bleef trouwe fan van toen Synergo. Later, toen ze echt wat ouder werd, kwam ze veel met Olga.

Ze bracht tot de laatste rommelmarkt elk jaar weer haar ‘rommel’ en was geïnteresseerd in de opbrengst. Als voorzitter kreeg ik bij belangrijke gebeurtenissen een telefoontje en kletsten we gezellig over de club en het leven in het bejaardenhuis.

We wensen Olga, Marcel, Sonja, kinderen en kleinkinderen en alle andere familieleden en vrienden die Annie liefhebben heel veel sterkte en warmte toe.

Annie, we hebben van je genoten en we zullen je missen!

Namens je korfbalvrienden, bestuur en leden van Synergo,
Anne de Roos (oud-voorzitter).

In memoriam Annie de Vos 20190506