Synergo komt tekort tegen Roda Westzaan

Uitgerekend nu koploper Sporting Trigon het eerste puntverlies leed, verloor Synergo 1 zaterdag van concurrent Roda uit Westzaan.

Synergo startte als knappe nummer twee het duel tegen Roda, dat twee punten achter Synergo stond. Met negen punten uit zes duels was er inmiddels ruim afstand genomen van de onderste plekken. Winst was echter wel noodzakelijk om nog enigszins in het spoor te blijven van koploper Sporting Trigon, dat voor dit weekend nog zonder puntverlies was.

Er ontstond al snel een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen makkelijk wisten te scoren. In de fase vlak voor rust deden de gasten er nog een schepje bovenop, waar bij Synergo de productie even stil viel. Het resulteerde in een 11-15 achterstand bij rust. Synergo gaf niet op en startte de achtervolging. En niet zonder succes. In de slotminuut dichtte Synergo het gat: 22-22. Roda scoorde direct tegen, waarna Synergo in de laatste aanval de gelijkmaker niet meer wist te maken.

44518089_489121738242226_8263113724240330752_o
De foto’s zijn van Arjan Hoogewoning

Door het gelijke spel van koploper Sporting Trigon bedraagt de achterstand op de koploper nu vier punten. KVS klom door een overwinning op Sparta over Synergo heen naar de tweede plek. Roda en Synergo staan nu gedeeld derde. Volgende week staat de eerste return al op het programma: Synergo reist dan af naar Scheveningen om het op te nemen tegen KVS. De eerste wedstrijd werd knap met 17-13 gewonnen door de ploeg van Timon.

Wat gebeurde er nog meer?

Synergo 2 verloor de belangrijke wedstrijd tegen het (verrassend sterke) Dindoa 3 met 14-16. De C2 kroonde zich tot kampioen na een ruime overwinning tegen Tweemaal Zes: 16-2. Gefeliciteerd, toppers! Onze jongsten van de F1 speelden een leuke wedstrijd tegen RDZ, met veel goals en snelle passes, maar verloren helaas met 7-10.

Ps. Wat vind je van het meubilair van onze nieuwe kantine?