Ook derde stadsderby prooi voor Synergo

Synergo 1 won zaterdag na een aantrekkelijke wedstrijd met 29-26 van stadsgenoot Fiducia. Het kampioenschap is weer een stapje dichterbij.

De zaterdag begon met de eerste overwinning van onze E1 dit zaalseizoen. De E3 won ook weer, dit keer van concurrent Midlandia. Binnenkort volgt de kampioenswedstrijd. Goed gedaan kids! Synergo 6 had een zware middag tegen laagvlieger Noviomagum en wist pas in de slotminuut gelijk te komen. Het vierde speelde een gelijkopgaande wedstrijd tegen Victum, maar kon helaas de comeback van het zesde niet herhalen: 16-17. Goed nieuws kwam er uit Hoevelaken, waar Synergo 5 haar eerste wedstrijd van het seizoen won! Keep up the good work!

Schermafbeelding 2018-02-05 om 21.58.06
Synergo 5 na de eerste seizoensoverwinning!

Synergo 2 nam het op tegen DVO. De ploeg uit Bennekom had een niet af te stoppen schutter meegenomen. Het ging lang gelijk op, maar het tweede kon op de beslissende momenten niet scoren. DVO ging er met de punten vandoor. Volgende week speelt het tweede tegen Wit Blauw uit Kampen en dan zal er echt gewonnen moeten worden.

Derde stadsderby
Na ruime overwinningen op HKC (23-8) en Fiducia (17-28) kwam Fiducia zaterdagavond op bezoek in De Dreef om het op te nemen tegen Synergo 1. De tribunes waren goed gevuld en uiteraard zat Marc op de bank van de gasten, vergezeld door David, en Jeroen en Ruth in het veld. De ploeg van Timon raasde in de openingsfase over het veld en schoot uit alle hoeken raak. Binnen de kortste keren had het eerste er de eerste zeven doelpunten in liggen. Een afstraffing leek aanstaande.

Maar niets bleek minder waar. Fiducia begon ook met scherp te schieten, waar het rendement van Synergo af nam. Fiducia vocht zich terug in de wedstrijd en zo ontstond een leuk korfbalgevecht. Bij rust kon het nog alle kanten op (17-16).

Na de pauze ging het zo nog een tijdje door. De verdediging van Synergo zag er niet al te solide uit, al bleef de doelpuntenproductie in de aanval wel in orde, waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan. Toen de slotfase aanbrak, was de pijp bij Fiducia wel zo’n beetje leeg. Synergo draaide verdedigend de duimschroeven wat meer aan en kon uiteindelijk in de aanval het verschil maken. In de chaotische slotfase kon Fiducia nog een paar doelpunten maken, maar de wedstrijd was al gespeeld. Eindstand: 29-26.

Complimenten voor Fiducia, dat een hoog niveau haalde en zo Synergo 1 behoorlijk heeft getest. Het gat met Victum, de enig overgebleven concurrent, is nog steeds vier punten. Zaterdag volgt een bezoek aan DWS in Kootwijkerbroek (aanvang: 15.55 uur), de week erop komt Victum op bezoek in Utrecht.

Komende zaterdag
Zaterdag weer een vol programma in De Dreef! Tot dan!

09:00 Synergo E4 – Exakwa E7
09:00 Synergo F2 – RDZ F2
09:00 Synergo E6 – Tweemaal Zes E3
10:00 Synergo D2 – EKVA D2
11:00 Synergo A2 – SKF A3
12:10 Synergo C4 – MIA C4
13:10 Synergo C3 – Exakwa C4
14:10 Synergo 8 – Hebbes 3
15:20 Synergo 10 – Thor 4
16:30 Synergo 7 – VEO 4
17:40 Synergo 3 – Dalto / Klaverblad Verzekeringen 6
18:50 Synergo 5 – Antilopen / Lancyr Deelen 5
20:00 Synergo 4 – Woudenberg 3

Oskar
Bestuurslid korfbalzaken

Ps. Bekijk ook de update van onze nieuwe accommodatie!