Buurtoverleg over ons sportpark

De buurtgenoten van sportpak Loevenhoutsedijk maken zich zorgen over mogelijke parkeeroverlast vanwege het gebruik van de sporthal. Daarom was er maandag 9 oktober een avond met alle betrokkenen. Bij het overleg waren  buurtbewoners, opbouwwerker, gemeente Utrecht, SVE en Synergo aanwezig.

De buurt heeft het gevoel dat er de afgelopen jaren door nieuwbouw in de buurt veel parkeerplaatsen verloren zijn gegaan. Gevreesd wordt dat grote evenementen op het sportpark nog meer parkeeroverlast geven. Wij hebben aangegeven dat we eigenlijk dezelfde activiteiten in de sporthal hebben dan die op het veld en dat grote evenementen met veel bezoekers niet vaak plaatsvinden.

Sportpark-loevenhoutsedijk-parkerenParkeren

Het aantal parkeerplaatsen op het sportpark blijft ongeveer gelijk en daarmee verandert de situatie niet echt. Op enkele punten na; als in ons veldseizoen een andere partij de sporthal gebruikt, dan kan er mogelijk sprake zijn van parkeeroverlast. Daarnaast kunnen de sportparkverenigingen steeds meer bezoekers trekken doordat de verenigingen sterker en groter worden.

Afstemming evenementen

Wij hebben voorgesteld om de activiteiten van alle sportparkgebruikers jaarlijks af te stemmen. Daar betrekken we ook het Muziekhuis en de gemeente als verhuurder bij. Sommige activiteiten kun je sturen, bijvoorbeeld evenementen. Andere vrijwel niet, zoals competitie.

Verder stimuleren we onze eigen leden natuurlijk om op de fiets te komen.

 

Zie ook