Tien doelpunten voor de E1

Zaterdagochtend, kwart voor 10. Langzaam stromen de kinderen van de e1, met een heleboel ouders als publiek, binnen bij Fortissimo. Een spannende wedstrijd verwachtten we, want zij leken qua uitslagen vrij gelijkwaardig.

Vanwege de regen zochten we voor de voorbespreking als een echt korfbalteam de kleedkamers op; best spannend want daarom moesten de jongens in de meisjeskleedkamer of de meisjes in de jongenskleedkamer. We kozen voor de eerste, want de meisjeskleedkamer was leeg. We bespraken alle punten die we de afgelopen weken trainden en stelden twee doelen: dichtbij verdedigen en langs de armen van de tegenstander gooien.

Eenmaal buiten was de wedstrijd voor ons net afgelopen en konden we gaan schieten, deze keer gelukkig wel met bal, dat deed Fortissimo beter dan Dalto. Na een aantal mooie doelpunten tijdens het inschieten kon de wedstrijd beginnen. De wedstrijd begon gelijkwaardig; een voor, gelijk, een achter, dan weer gelijk; maar de kinderen lieten zien dat ze vooral de doelen wilden halen. Mooie passes langs de armen. Titus zijn heer was heel lang, dus vooral hij moest moeite doen voor dit doel.

Na 10 minuten volgde de korte pauze; we bespraken alle positieve punten en bedachten een punt waaraan we nog iets meer aandacht konden besteden; het omkeerpunt van de aanval naar de verdediging. Het tweede kwart waren we duidelijk de betere partij, mooie doelpunten, goed verdedigend werk en mooi samenspel, een super trotse coach.

Hierna volgde het derde kwart waarin we nog steeds mooi spel lieten zien, maar waarbij we het ook zichtbaar moeilijker kregen met verdedigen, de vermoeidheid leek toe te slaan. De laatste tien minuten was een die we snel weer wilden vergeten, we stonden met 9-10 voor, maar verloren de concentratie. De wedstrijd kon weer allebei de kanten op vallen. We kregen nog twee strafworpen mee, waar we drie eerdere strafworpen raakten, misten we deze twee en bleef de wedstrijd superspannend.

Uiteindelijk scoorde Fortissimo een tiende goal en werd het gelijkspel. Een mooie pot korfbal, met veel positieve punten. Wij zijn klaar voor volgende week, dan gaan we weer beginnen met 0-0!