Goede start van Synergo B1 in de zaal!

Na een wisselvallig veldseizoen, is de door Energiepaleis gesponsorde B1 in de zaal goed gestart!

image

Na een duidelijke overwinning op Sparta (N) B1 en goede wedstrijd tegen Telstar B1, waarin drie punten voorsprong in de slotfase helaas uit handen werden gegeven, trad de B1 zaterdag in Almere aan tegen EKVA B1.

De start was voor de thuisploeg, dat na een aantal minuten op voorsprong kwam. De machine van de B1 moest duidelijk nog even op gang komen. Toch herstelde de B1 zich en ging met een 4-6 voorsprong rusten.

Uit een snelle rondvraag (“Als je kijkt naar wat je inzet, geef je alles wat je kan?”) bleek de B1 gemiddeld op 70% te zitten. Daar konden best nog wat procenten bij, vond de ploeg…

En zo geschiedde. Met een uitstekende verdediging met druk in alle ballijnen, kon EKVA in de tweede helft enkel nog verre afstandsschoten produceren. In de aanval van de B1 was het soms nog even zoeken, maar er zaten ook prachtige aanvallen en doelpunten tussen. Met een duidelijke 7-11 eindstand op het scorebord, floot de scheidsrechter af.

Er zit zichtbare progressie in het spel van de B1. Verdedigend steeds meer druk en een steeds beter collectief, aanvallend steeds meer tempo en variatie in het spel. De B1 krijgt nu een weekje rust en mag daarna op bezoek bij het nog puntloze Dalto B2.  Op 17 december komt dan Dindoa B1 op bezoek. Op papier een van de sterkere ploegen in deze poule. De B1 mag tegen Dindoa laten zien of het zich echt bij de beste ploegen uit de eerste klasse kan voegen. Noteer alvast in de agenda: zaterdag 17 december,  11.00 uur in De Dreef!