Ruinerwold, the place to be? Wederom 4 punten!

Je zou je afvragen, waar ligt Ruinerwold?  Slechts op 1.5 uur rijden van de Domtoren, ergens in Drenthe kom je voorbij Meppel in de buurt van Ruinerwold. Inderdaad Meppel, Drenthe, is dat niet de plaatst waar grootheden als Dirk ten Hoorn Boer en Fleur Snelder vandaan komen. Ja dat klopt!  In een cirkel van 20 minuten rond Ruinerwold liggen de roots van deze 2 toppers binnen de selectie. En daarmee begon afgelopen zondag ook de jacht op 4 punten.

IMG_6735

Om 10:30 vertrokken de twee selectieteams van Synergo naar het hoge noorden om daar aan te treden tegen KIOS. Met de dubbele winst van het vorige weekend tegen Apollo in de achterzak, waren de selectiespelers op pad om weer een huzarenstukje af te leveren.

De weergoden zorgden onderweg voor verschillende jaargetijden, zon, regen, wind en kou. Alles wat je zou kunnen bedenken kwam uit de lucht. Maar klokslag 13:00 uur was het droog. Kios 2 kwam ijzersterk uit de startblokken en binnen no-time stond er 4-1 op het scorebord. Na 28 minuten had Synergo 2 het lek boven, en werd de gelijkmaker 7-7 gescoord om vervolgens met 8-8 de rust in te gaan.  Tactische aanpassingen, nieuwe inzichten en fris opgeschoond kwamen beide teams de kleedkamer uit

Synergo 2 was duidelijk op scherp gezet en begon aan een tweede helft die het niet meer uit handen zou geven. Van 8-9 naar 13-16 het moment dat Marcel Pot in de ploeg werd gebracht om de laatste 10 minuten van de tweede helft de winst zeker te stellen. Met 15-19 op het scorebord kon de scheidsrechter affluiten en waren de eerste 2 punten van het weekend binnen.

Schermafbeelding 2016-10-06 om 15.22.14
TeamTV

Om 14:30 was het de beurt aan de twee hoofdmachten van de ploeg. Met veel publiek langs de lijn zowel voor Synergo als voor Kios floot scheidsrechter Zwiers in. Direct gevolgd door een onehander van Marcel Pot. Maar net zoals bij de reserve ploegen kwam de thuisspelende partij vrij snel op voorsprong en kon men uitlopen tot 8-3. Vanaf dat moment was het “punt der kentering” bereikt en grepen de spelers uit de Domstad in. Na vijf doelpunten op rij en wat heen en weer scoren was het rustsignaal 11-13.

De rust bracht welliswaar rust maar ook meer inzicht in de tegenstander. Doorhalen en uitbouwen. Daar waar Synergo in de voorgaande wedstrijden last had van een schreef scoreverloop is de balans sinds Apollo weer helemaal terug in de ploeg. Beide vakken scoren er op los en zorgden ervoor dat er werd uitlopen tot 15-20. Waar Synergo het spel ging vertragen kwamen de doelpunt makers van Kios terug in stelling en maakte van de slotfase nog een spannend finale stuk. Net niet voldoende voor Kios, dus ook deze 2 punten gingen mee naar Utrecht.

Aanstaande zondag speelt de Selectie wederom in het noorden van Nederland tegen Wez Handich.