Een einde aan een succesvol zaalseizoen

Met een 14-20 overwinning op Duko sloot Synergo (1) zondagavond het succesvolle zaalseizoen 2015-2016 af. Een terugblik.

Met meer teams dan ooit speelde Synergo dit zaalseizoen. Historisch is dit zaalseizoen natuurlijk ook door de promotie van Synergo 1 naar de eerste klasse, het hoogste niveau waarop Synergo 1 ooit is uitgekomen. Synergo 1 sloot zondag het zaalseizoen zonder puntverlies af door zijn sportieve plicht te doen en van Duko te winnen, dat door de nederlaag degradeert naar de derde klasse. Met een straatlengte voorsprong (elf punten) en een verpletterend doelsaldo (333 voor en 200 tegen) is ons eerste kampioen geworden. Ontzettend knap is ook de prestatie van Synergo 2, dat lange tijd in degradatienood verkeerde, maar door de 18-20 overwinning op Noviomagum gewoon derde in haar (sterke) poule is geworden. Synergo 3 handhaaft zich door een keurige overwinning op directe concurrent Duko 2 in de reserve derde klasse.

Op zaterdag lagen vreugde en verdriet dicht bij elkaar. Synergo C2 en B3 werden in De Dreef kampioen, terwijl de A1 onder toeziend oog van een grote groep supporters haar kampioenswedstrijd in de 1e klasse tegen directe concurrent Dalto A2 verloor. ’s Avonds won Synergo 4 van Tiel ’72 en kroonde zich daarmee tot kampioen. Promotie naar de reserve derde klasse was vorige week al veiliggesteld.

null
Synergo 4 op de kampioensfoto in Tiel

Synergo speelde dit zaalseizoen 436 wedstrijden. Daar komen nog vier wedstrijden bij, want Synergo 8, D3, E4 en F2 spelen komende week nog een inhaalwedstrijd. Van die 436 wedstrijden won Synergo er 215 (49,3%) en verloor het er 193 (44,3%). Synergo scoorde 4779 (!) doelpunten en kreeg er 4635 tegen. Onze grootste overwinning komt voor rekening van de E5, dat met 30-3 won van Midlandia E3. De meest doelpuntrijke wedstrijd was vorige week te zien in De Dreef, toen Synergo 1 tegenstander HKC (He) 1 met 33-15 terug naar Hengelo stuurde. Tot slot nog deze opmerkelijke statistiek: we hebben dit zaalseizoen vier kampioenen, en maar liefst twaalf ploegen die beslag hebben gelegd op de tweede plaats. Dat kan volgend seizoen beter… toch?!

Vanaf volgende week gaan we weer terug naar ons vertrouwde, gezellige en oh zo volle Synergoveld. Tot op het veld!

Namens het bestuur,

Oskar
Bestuurslid korfbalzaken