S1 wint ruim van Duko 25-13, incl fotoreportage!

Op zondag 10 januari stond de eerste wedstrijd van 2016 tegen DUKO uit Duiven op het programma. DUKO, een ploeg die we afgelopen seizoen al enkele keren zijn tegen gekomen en die ons destijds veel tegenstand boden. DUKO begon het seizoen niet spectaculair, maar is hard bezig met een goede “come back”. Aan Synergo deze flow te doorbreken.

teamfoto

De eerste 5 – 10 minuten waren eigenlijk het spannendst van de hele wedstrijd. DUKO opende de score binnen enkele seconden met een raak schot van afstand. Synergo werd gelijk op scherp gesteld, waarna Dirk een afstandsschot wist te verzilveren. De 0 – 1 voor DUKO was het enige moment waarop DUKO voor heeft gestaan. Synergo kon scoren over alle schijven en door het bal tempo hoog te houden, kreeg DUKO niet de kans om Synergo bij te benen. Snelle aanvallen werden opgezet, goeie kansen werden gecreëerd en (niet geheel onbelangrijk) afgemaakt. Verdedigend had Synergo de zaken goed onder controle. DUKO kwam niet goed in het spel en wist het gat in de korf in de eerste helft maar vijf keer te vinden, de stand in de pauze 12 – 5.

frisbee

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Het tempo mocht bij Synergo iets omhoog en er moesten nog meer kansen (/doelpunten) gemaakt worden. DUKO wist nog tot 13 – 7 bij te blijven, maar daarna sloeg Synergo het gat. Door creatief spel wist iedereen in het veld de korf te vinden. Snel spel van de heren en slim spel van de dames, Synergo stond er als een team en had elke aanval plezier. Synergo 1 stond als een huis en een ding was zeker, de punten zouden in Utrecht blijven. De wedstrijd eindigde bij een stand van 25 – 13.

oplopen

Namens Synergo 1, wat was het fantastisch dat de tribune aan de Synergo kant zo goed als vol zat. Het is fantastisch om voor zoveel mensen te spelen. Volgende week staat DOT/Oss op het programma, een wedstrijd waar met bloed, zweet en tranen gevochten zal worden voor de eerste plek in de competitie. Be there!