Tom pakt de pen……… Synergo 2!

ZKC ‘19 3 – Synergo 2

Het is al weer een tijdje geleden dat er een verslag is geschreven door het tweede van Synergo, dus eerst een update van het huidige zaalseizoen. En alvast mijn excuses voor de grote lap tekst. Hopelijk kun je het halen tot het einde.

De eerste zes wedstrijden zijn inmiddels gespeeld en de rangschikking in de poule lijkt zich te vormen. Helaas is het voor Synergo op het moment noodzaak om naar beneden te kijken in plaats van naar boven. In de poule staan een aantal ploegen die erg aan elkaar gewaagd zijn. Dit betekent voor Synergo 2 dat elke wedstrijd potentieel punten kan opleveren, maar helaas ook dat er geen zekerheidjes zijn. DSC 3 en DVO 4 hebben zich op plaats 1 en 2 gevestigd. Synergo 2 wist het beide ploegen lastig te maken, maar verloor in de tweede helft toch nog ruim tegen DSC 3 (13 – 19). Tegen DVO 4 was het veel spannender, maar leidde uiteindelijk toch in een verlies (19-18 in het voordeel van DVO). In de meeste verliespartijen lijkt inmiddels ook een patroon te zitten. De start is vaak in het nadeel van Synergo, waardoor er een achterstand ontstaat. Vervolgens kan Synergo de gehele wedstrijd het verschil klein houden of op gelijke hoogte komen maar de achterstand ombuigen in een voorsprong blijkt moeilijk. Er moet scherper worden begonnen aan de wedstrijd.

Inmiddels heeft Synergo 2 drie punten uit zes wedstrijden kunnen behalen. Met een doelsaldo van slechts -4 over deze zes wedstrijden valt dit uiteraard erg tegen.

Voor de spelers van Synergo 2 ging afgelopen zondag de wekker al rond half 9. Er stond een flinke rit voor de boeg richting Zuidwolde, het thuishonk van ZKC ’19. Uitgestapt uit de auto twijfelden de spelers of de gezellige stemming van het kerstfeest van de avond ervoor hun achtervolgd had naar dit Noordoostelijke plaatsje. Er leken flinken dreunen te komen uit de sporthal. Verzameld in de kantine werd er begonnen met een nodig kopje koffie. Na het praatje, waarin benadrukt werd dat het vandaag een belangrijke pot zou worden, begon het team aan de warming-up.

Bij het betreden van de zaal werd duidelijk waar de dreunen vandaan kwamen. Een zevenjarig jochie stond flink te hengsten op een grote trommel, klaar om de seniorenteams van ZKC vandaag aan te moedigen. De spelers hadden denk ik graag wat van die jeugdige energie af willen tappen. Synergo 2 begon zoals helaas wel vaker deze zaalcompetitie matig aan de eerste helft. Aanvallend werden er veel slordige passes gegeven en wisten ze niet de goede kansen uit te spelen. De thuisploeg startte daarentegen wel scherp en wist al snel een klein gat te slaan.

Het tweede deel van de eerste helft kwam Synergo beter in het spel en kon het gat bijna dichtten. Met een achterstand van nog maar 1 doelpunt gingen we de kleedkamers in. Duidelijk was dat door moesten gaan met waar we een kwartier voor rust aan begonnen, sneller spel en betere kansen benutten. Helaas bleef de scherpte uit in de tweede helft en kon Synergo alleen bijblijven. Een paar minuten voor tijd leek het echter dat er mogelijk toch een punt mee naar huis genomen kon worden. Synergo kwam na een achterstand weer terug op 1 verschil, 16-15 voor ZKC. Met nog anderhalve minuut op de klok ging de bal via het bovenbeen van een tegenstander over de achterlijn in ons aanvalsvak. De scheidsrechter, die overigens wel een hele goede wedstrijd floot, gaf de bal mee aan ZKC.

Even flitste het nare gelijkspel van vorige week door de hoofden van de spelers van Synergo, waar de scheids helaas een veel te belangrijke rol had gehad. De bal werd vervolgens naar het aanvalsvak van de thuisploeg gebracht en deze wisten de wedstrijd te beslissen met een doelpunt dat voor een eindstand van 17-15 zorgde.

In het nieuwe jaar volgen er voor Synergo 2 een aantal belangrijke thuiswedstrijden. Hopelijk kan de ploeg met support vanuit het publiek de nodige punten behalen om niet te hoeven vrezen voor een degradatie. De volgende thuiswedstrijden staan nog op het schema voor de zaalcompetitie:

• -Synergo 2 – Noviomagum 3 op 10 januari om 13:15
  • -Synergo 2 – DOT/Klaverblad Verzekeringen 2 op 17 januari om 13:15
  • -Synergo 2 – DVO/Accountor 4 op 30 januari (zaterdag!) om 14:20
  • -Synergo 2 – AKC 3 op 14 februari om 13:15
  • -Synergo 2 – ZKC ’19 3 op 6 maart om 13:15