Met frisse moed de zaal in!

Donderdag had de Synergo-selectie de eer als eerste te starten met het zaalseizoen 2015-2016.

En dat is voor mij een mooi moment om even terug en vooruit te kijken. En terugkijkend raak ik altijd onder de indruk van onze prestaties. In de afgelopen twee maanden hebben we als vereniging 223 wedstrijden gespeeld, waarvan de helft zelf hebben georganiseerd. 111 thuiswedstrijden met een scheidsrechter, coach en bijna 150 uur aan (dubbele) kantinebezetting. En dan heb ik het nog niets over de trainingen en activiteiten naast het korfbal. 100% met en door vrijwilligers.

Zaalseizoen
Als je deze week je eerste zaaltraining afwerkt, bedenk je dan wat een voorbereiding hier aan vooraf gaat. We hebben onderhandeld met andere clubs over de uren die we krijgen (dat doet iemand van HKC voor ons, waarvoor grote dank), Sander Harskamp heeft vervolgens overbodige uren in vakanties en dergelijke teruggegeven en nog behoorlijk wat bijgehuurd. Frank Dingjan heeft alle ballen verzameld en verdeeld over de verschillende locaties. Suzanne Jansink en Sander Slagboom hebben met de teamcoördinatoren wekenlang gepuzzeld om het trainingsschema rond te krijgen. Het blijft iedere keer een enorme (en vaak ronduit frustrerende) puzzel. Je doet het eigenlijk nooit goed. Nou, eigenlijk hebben ze het fantastisch gedaan. Bijna ieder jeugdteam weer twee keer per week trainen, dat doet zeker niet meer dan 2% van de 550 Nederlandse korfbalclubs ons na. Rita Merten is een initiatief gestart om eindelijk onze wedstrijdformulieren goed te verzamelen en op te sturen, gaaf! Ineke Hoogewoning heeft het wedstrijdprogramma op volgorde gezet en proberen rekening te houden met tientallen coaches en spelers. Dit jaar elke zaterdag van 9.00 tot 21.00 of zelfs 22.00 uur wedstrijden in De Dreef. Over twee jaar hopelijk in onze eigen hal aan de Loevenhoutsedijk. Walter van Straaten en Kim Klaui hebben weer de oefenwedstrijden geregeld. We hebben tot slot nieuwe wedstrijdsecretariaten gevonden voor de jeugdteams, Ron van Vliet en Siska Dessé. Hoe gaaf is het dat we iedere keer weer nieuwe mensen weten te vinden voor deze belangrijke klussen?

Korfbalcommissie
Met de teamcoördinatoren gaan we binnenkort om tafel om te evalueren. Hoe loopt het nu? Wat doet de teamcoördinator in het ideale geval? We gaan onze visie verder uitwerken op korfbalgebied. Daarvoor wil ik graag weer in gesprek met alle leden. Zeker nu we steeds hoger spelen en groter worden, zullen in de toekomst onvermijdelijk keuzes moeten gaan maken. We zetten nu ontwikkeling centraal en willen iedereen gelijke kansen bieden. Maar als je in de top van het korfbal wil spelen als vereniging, zal je de selectieteams meer faciliteiten moeten gaan bieden. Willen we dat eigenlijk wel? En wat als dat ten koste gaat van andere teams? Een succesvolle vereniging maakt dit soort keuzes niet voor maar samen mét haar leden.

Tot in De Dreef!

Oskar
Bestuurslid korfbalzaken

Reageren: korfbal@synergo.nl.

 

Zie ook