Synergo 1 neemt de punten mee uit Brabant.

Met een wedstrijd tussen de nog ongeslagen nummers 1 en 2 op het programma deze speelronde wist Synergo wat het te doen stond: winnen van DKB. Dankzij twee spelers met een verleden in Best een ploeg zonder veel verrassingen.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen DKB had Synergo 2 een mooie en zeer welkome overwinning geboekt tegen Fortuna. Goed gemutst maakten ze daarom met bijna het hele team de reis naar Best om 5 minuten voor het begin precies op tijd aan te komen. Want ondanks wat onduidelijkheid begon de wedstrijd Zondag zoals altijd om half 3 en stonden er 16 spelers op het veld.

Synergo startte zoals wel vaker dit seizoen aftastend aan de wedstrijd. Om en om scorend werd bij een 2-3 stand de eerste voorsprong gepakt. Wat volgde liet men ook al vaker dit seizoen zien: binnen een paar minuten een gat slaan en dat niet meer weggeven. Zo werd het razendsnel 3-8 en leek er geen vuiltje aan de lucht. DKB bleef echter geloof houden in een goede afloop en was vooral van afstand scherp in de afronding. Het resulteerde in een 7-10 ruststand en een wedstrijd die zeker nog niet gespeeld was.

In de tweede helft was de start wel goed en tilde Synergo het gat met 3 doelpunten op rij meteen naar 6 verschil. Maar opnieuw bleken de Bestenaren taai en bleven ze met afstandschoten in de wedstrijd. De thuisploeg kwam bij 13-15 zelfs weer helemaal terug. Echt spannend werd het echter niet want dit was ook het moment dat de productie stil viel en Synergo nu definitief een gat sloeg. In de slotfase werd nog even flink aan het doelsaldo gewerkt en uieindelijk stond er een 17-24 stand op het bord.

Komende zondag staat topper tegen Movado op het programma. De ploeg uit Dordrecht wist te winnen van Steeds Hooger en staat nu alleen bovenaan zonder nog verloren te hebben. Aan Synergo de taak om hierin verandering te brengen.