Synergo 1 slaat terug

Na een lange reis richting het oosten van het land, mocht Synergo aantreden tegen het jonge eerste team van De Zwaluwen. Na een lekker bakje koffie in de gezellige clubkantine van De Zwaluwen (met vooral hele mooie toiletten), werd het tijd om ons in de sportkleren te hijsen en ons klaar te maken voor het duel. Vorig seizoen wist Synergo 1 ook al twee keer te winnen van deze tegenstander, maar dat gaf natuurlijk geen garanties.

Na een “korte” voorbespreking was het duidelijk, de punten moesten mee naar het mooie Utrecht. Zeker na het verlies van de week ervoor, had Synergo iets om recht te zetten.
Tot aan de 2 – 2 bleef het spannend, maar Synergo wist al gauw een gat van 7 doelpunten te creëren. In het begin van de wedstrijd waren De Zwaluwen geconcentreerd, fel en zaten ze vol in de ballijn. Hier moest het eerste team van Synergo iets aan wennen. Maar al gauw werd deze druk afgestraft door zuivere doorloopballen en sneller spel van Synergo. Er werd all-round korfbal gespeeld, er kwam meer variatie in het spel en er werden vele kansen gecreëerd. De pauze werd ingegaan met een stand van 3 – 10.

Hoewel Synergo met een flinke voorsprong aan de tweede helft begon, moesten ze zich nog wel meer bewijzen. De kansen moesten omgezet worden in doelpunten en verdedigend moest de boel dicht worden gehouden. Waar bij de een iets meer felheid gevraagd werd, mocht het bij de ander wel iets minder. Maar Synergo was niet te stoppen. Tot een kwartier voor tijd wist Synergo een gat van 10 doelpunten te behouden.

Het laatste kwartier van de wedstrijd bestond vooral uit vreemde situaties, waarbij vrijeballen en strafworpen de hoofdrol speelden. De scheidsrechter trok één lijn, waarbij overmatig lichaamscontact met de tegenstander niet getolereerd werd. Het spel bleek gespeeld. Er werden nog enkele kansen gecreëerd, maar het was duidelijk dat de punten mee naar Utrecht zouden gaan.

Volgende week speelt Synergo uit tegen het bekende DKB uit best. Een ploeg waar vele Synergo-ers vandaan komen. Zal het wederom een ruime overwinning worden? We gaan het zien!

Andere uitslagen:

KNKV 2e klasse H
Atalante 1 – Movado 1 10 – 12
Zwaluwen 1 – Synergo 1 7 – 18
DOT Oss / Klaverblad Verzekeringen 1 – Olympus ’58 1 17 –   8
Steeds Hooger 1 – DKB 1 15 – 11

trotsesponsor