KorfbalmasterZ: verbeter je spelregelkennis

Wil jij een betere korfballer worden? Dat kan door het vergroten van je spelregelkennis. Dit kan nu heel makkelijk via ‘KorfbalmasterZ’.

KorfbalmasterZ.nl is een officiële website van het KNKV waarmee je op een leuke én handige manier de spelregels beter leert begrijpen. Met hulp van deze website leren korfballers al van jongs af aan de regels beter kennen en daardoor goed toe te passen tijdens de wedstrijd. Dit leidt tot minder fouten én meer begrip voor de beslissingen van de scheidsrechter. Bovendien brengt het beheersen van de regels de winst dichterbij!
Korfbalmasterz-site

Voor iedereen

Iedereen kan oefenen op de website www.korfbalmasterZ.nl. Op deze site vind je spelregels en spelsituaties. De spelregel is de theoretische achtergrond, de spelsituatie is de vertaling naar de praktijk. In de spelsituaties zie je voorbeelden van situaties die horen bij die spelregel. Per spelsituatie kun je oefentoetsen maken om te kijken of je de regel echt snapt. Deze oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en je mag ze zo vaak maken als je wilt. Of je nu speler bent, coach, of ouder/verzorger.

Spelregelbewijs halen

Het is mogelijk om (vanaf 14 jaar) via deze site het “spelregelbewijs” te behalen. Dit is belangrijk als je bijvoorbeeld trainer of scheidsrechter wilt worden. Voor het halen van je spelregelbewijs moet je op de site inloggen. Deze inloggegevens zullen nog verstrekt worden. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen, maar het is natuurlijk wel verstandig.

Binnenkort horen jullie hier dus meer over, maar ga alvast een kijkje nemen op www.korfbalmasterZ.nl! Want: echte korfballers kennen de regels.

Hartelijke groet,

De Scheidsrechterscommissie