Synergo 2 speelt gelijk tegen GKV 3

Na 3 oefenwedstrijden, 2 weken aan selectietrainingen plus een trainingsweekend op Texel waren de selectieteams van Synergo eindelijk rond en begon voor Synergo 2 vandaag de eerste competitiewedstrijd. Met een vers broodje beenham achter de kiezen gingen we de voorbespreking in en werd duidelijk dat we van eigen kracht uit moesten gaan in plaats van in te spelen op de kracht van onze tegenstander, GKV 3.

synergo2

Om 16:00 uur klonk, in de hitte van de zon, het startsignaal van de scheidsrechter en begonnen we, nog zwetend van het inschieten, de wedstrijd. Na een minuut of 10 wisten we een kleine voorsprong op te bouwen van 3-1 door een schot van Jeroen en Ruben plus een stip van Harryt. Helaas liet GKV het hier niet bij zitten en scoorde de heer van Ruben opnieuw voor de 3-2. Gelukkig wisten Jantine, Floor en Annette de voorsprong weer naar 6-2 te brengen. Deze voorsprong bleek maar van korte duur want opnieuw liet Ruben 2 schoten door, wat een waardeloze verdediger is het ook, en kwam de stand op 6-4 te staan.

De rest van de eerste helft werd GKV sterker en kwam de stand voor rust na: 3 doelpunten van hun kant, een doorloopbal van Annette en een schot van Ruben, op 8-7 te staan. Slurpend op een kopje thee kwamen we tot de conclusie dat er nog even hard gewerkt moest worden om de winst vandaag binnen te halen.

De tweede helft begon en, na 2 schoten voor Synergo en een stip aan beide kanten, kwam de stand op 10-8 te staan en begon GKV in onze nek te hijgen ( niet alleen van de hitte ). Uit het niets scoorde GKV nog 3 maal en plots pakte GKV de leiding in de wedstrijd, 10-11. Dit pikte Jeroen natuurlijk niet en scoorde snel een strafworp voor de gelijkmaker, maar kreeg meteen daarna een doorloopbal om zijn oren. Ruben schoot er eentje in en bracht de stand naar 12-12.

Dennis had er genoeg van en pakte een schotje om Synergo weer een voorsprong te geven. De stand was 13-12, met nog maar enkele minuten speeltijd op de klok, en de winst leek in de handen van Synergo te liggen. Helaas kreeg GKV een strafworp mee, die uiteraard gescoord werd, en de stand eindigde op 13-13. Uitgeput en met een flinke laag zout op het voorhoofd kwamen we het veld af, hard gestreden voor het eerste punt.