3 Nieuwkomers & dikke winst voor Synergo 1

Na weken van trainen, oefenwedstrijden, trainen, oefenwedstrijden en een trainingskamp was het zondag dan eindelijk de dag dat we voor het ‘eggie’ mochten. Met Oskar, Sjoukje en Klaas als nieuwkomers en Marc en Timon als nieuwe begeleiding ging het door Veerkracht Asbestsanering gesponsorde Synergo 1 in de hitte en in de geur van beenham van start tegen DOT/Klaverblad verzekeringen.

klaashemke

Het begin van de wedstrijd ging tot 4-4 gelijk op tussen beide ploegen, al nam Synergo wel het initiatief. Dat initiatief werd beloond, want wij wisten door veel energie in de aanvallen te stoppen een voorsprong op te bouwen. Gezien de tropische temperaturen was dit niet erg gemakkelijk. Daarom was het erg fijn dat er op de helft van de helft een drinkpauze werd ingelast. Tijd om even de verloren liters aan te vullen en een klein beetje op adem te komen.  Wij wisten onze aanvallen om te zetten in doelpunten en zo kwam het dat we met 12-6 de kleedkamers ingingen.

In de kleedkamer was een stuk koeler dan op het veld, dus de lange speech van Marc en Timon was wat dat betreft fijn. Dat een enkeling hier erg veel baat bij had bleek na rust. Sjoukje knalde er zomaar twee afstandschoten in achter elkaar! In de tweede helft werd de wedstrijd niet meer echt spannend. Wel bleven wij gestaag onze voorsprong uitbouwen op DOT/Klaverblad verzekeringen. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af en met een uitslag van 23 -14 is de eerste overtuigende overwinning van Synergo 1 van dit seizoen een feit. Een mooie opsteker: Iedereen heeft gescoord!

Doelpunten: Dirk (6), Fleur (5), Alyanne (4), Sjouke (2), Oskar (2), Marcel (2), Ilse (1) en Klaas (1).