DEF-wedstrijden, zaterdag 17 januari

Dit weekend geen F-teams in actie. Wel 3 D-teams en 7 E-teams. En vrijdagavond waren de D- en E-trainers al bij elkaar gekomen voor een bijeenkomst. Daarin bekeken we samen met trainerbegeleider Rob Lof de bijgehouden cijfers van de eerste helft zaal. Een van de conclusies: ons aantal doelpogingen ligt beduidend hoger dan die van de tegenstanders. Samen met de trainers werden de cijfers verder bekeken en vertaald naar nieuwe ideeën voor de trainingen. De komende tijd kunnen we kijken wat dat oplevert.

D-teams

Bij de D-teams zitten kinderen volop in de open dagen voor de middelbare school. Dat betekent de nodige invalbeurten en tegenstanders die geen team kunnen vormen. De D1 won thuis met 6-4 van Victum D2. Een spannende pot, nadat de uitwedstrijd toch met ruime cijfers was gewonnen. “Een taaie wedstrijd”, zoals coach Hans het noemde. Maar de koppositie blijft behouden. De D3 won met een ruime 8-3 van Ter Leede / De Jager D1. Het team werkte hard, en wist naarmate de wedstrijd vorderde steeds zuiverder te passen wat mooie acties opleverde. In Houten nam de D4 een punt mee naar huis tegen Victum D4: 4-4.

E-teams

In Maartensdijk dacht de E1 iets te gemakkelijk over de wedstrijd tegen TZ E1. In de rust stond het nog maar 4-5. Coach David: “Na een peptalk in de rust gingen ze er weer 100% voor met een tempo dat 10x hoger lag dan in de eerste helft en werden er goede kansen uitgekozen.” Eindstand: 4-14. Ook de E3 begon wat stroef, tegen HKC E3. In de loop van de wedstrijd werd het goede ritme weer gevonden. Met mooie strakke passes werden snelle combinaties gemaakt. Het scorepercentage ging ook snel omhoog. Larissa wist in een halve wedstrijd zelfs 8 doelpunten uit 17 pogingen te scoren. Eindstand: 16-7. Uit tegen Telstar E3 verdedigde de E4 sterk en scoorde er zelf 10: 0-10. De E5 won niet, maar mocht met een 4-7 tegen VIKO E1 best trots zijn op het eigen spel. Met Fortissimo E5 als tegenstander scoorde de E6 er weer flink op los, met een 14-0 als eindresultaat. In Wijk bij Duurstede speelde de E7 tegen Viking E3. De eerste helft ging gelijk op en ging het team met 3-3 de rust in. Daarna ging het tegenzitten en verdween het vertrouwen wat: 9-4. Bij de E8 maakte ons nieuwste jeugdlid Fabian zijn wedstrijddebuut. Een verdienstelijk debuut. Met 6-1 won zijn team van Viko E2.