Fraaie afsluiting van korfbaljaar 2014

Thuisblijvers kregen ongelijk, want Synergo 3, 2 en 1 schotelden het publiek afgelopen zondag stuk voor stuk fraaie wedstrijden voor.

Synergo 3, dat zich op een prima plek bovenin de reserve 3e klasse bevindt, trof zondag koploper Apollo 2. In een spannende wedstrijd leek de koploper de winst binnen te hebben, totdat invaller Annette in de laatste minuut met twee fraaie acties (een doorbraak die leidde tot een strafworp en een afstandschot) de ploegen weer naast elkaar bracht. De winnende treffer voor Synergo kwam vervolgens letterlijk twee seconden na het eindsignaal.

Vervolgens was het de beurt aan het tweede, dat de punten hard nodig heeft om weg te komen uit de onderste regionen van de reserve tweede klasse. De start was, in tegenstelling tot eerdere wedstrijden, briljant te noemen. Na tien minuten had het tweede er al elf door het mandje gegooid, waarbij vooral Fabian uit alle hoeken en standen de bal door de korf heen joeg. Na 12-4 kwam Roda echter terug in de wedstrijd en bij de rust was het gat nog vijf punten (15-10).

Na de pauze kwam Roda nog verder terug tot 18-17, waarna Synergo 2 zich knap herpakte en uitliep tot 21-17. Roda vond het echter nog steeds niet genoeg en kwam terug tot 21-20, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer. Een prachtige overwinning voor ons tweede. Ook het vermelden waard is het basisdebuut van A-junior David, die een prima wedstrijd speelde en de belangrijke 21-17 maakte en zich zo tot matchwinner kroonde. Een bewijs dat onze jeugdopleiding zich positief ontwikkelt!

Tot slot was het de beurt aan ons eerste. In Apollo trof de ploeg van coach Alex een pittige tegenstander, die lang van geen wijken wilde weten. In de tweede helft wist Synergo 1 dan uiteindelijk toch het verzet van de ploeg uit Heerhugowaard te breken en liep het uit na een vrij simpele 23-19 overwinning. Weer veel doelpunten voor ons eerste, dat er vorige week ook al 24 had gescoord tegen Ready. Met 12 punten uit 7 wedstrijden doet ons eerste nog volop mee voor de promotie naar de 1e klasse, een niveau waarop Synergo al jaren niet meer is uitgekomen.

Speler van de dag was ongewtijfeld Annette, die niet alleen met twee treffers in de slotminuut het derde aan punt hielp, maar ook acht keer scoorde bij haar eigen ploeg (het tweede) om daarna bij het eerste in te vallen en ook daar nog twee keer te scoren. Twaalf scoren in drie wedstrijden op één dag, dat zie je niet vaak!