Teamuitje E1

Teamuitje E1

Het einde van het seizoen nadert, dan begin ik als trainer toch een beetje na te denken over een leuke afsluiting van het korfbaljaar voor het team, maar dan krijg je opeens het volgende mailtje binnen: aan het eind van het seizoen leek het me leuk om iets te doen. Ik heb al wat dingen bedacht: klimmen(hier hebben we ouders voor nodig),zwemmen en bowlen. Mail me even terug wat jullie leuk lijkt of andere dingen. Groetjes Lois, doei! Vervolgens kwam er een stortvloed van mailtjes over wie wat wilde, maar het was al snel duidelijk: klimmen. Super leuk initiatief!

Vandaag kon ik dus zonder iets te hoeven regelen naar de klimhal en stonden er 9 kinderen te popelen om te gaan klimmen. Na wat instructies van de begeleider konden ze aan de slag. Maurice, ik en de kinderen zelf waren aan het zekeren of trotseerden die hele hoge wand. De één ging als een speer, de ander deed het rustiger aan, maar uiteindelijk kwamen ze allemaal op het hoogste punt wat ieder voor zichzelf bereiken kon. Heel leuk om te zien hoe iedereen elkaar aanmoedigde en hoe iedereen toch steeds een stapje verder durfde te gaan dan de eerste keer.

teamuitje_E1_2014_3

Niet dat dit heel gek is bij deze kinderen, want zo hebben ze eigenlijk ook het hele jaar gespeeld. Elkaar geholpen, niet opgegeven en elke wedstrijd weer iets goeds laten zien. De E1 had het namelijk niet makkelijk op het hoogste niveau in de E-klasse. Elke tegenstander was zowat een kop groter en het balletje rolde ook niet altijd even gunstig. Maar ondanks veel verliespartijen hebben ze het elke ploeg weer moeilijk gemaakt, gingen ze makkelijker gooien onder druk en aan het eind van het jaar gaf iedereen veel minder de aangeef weg.

overwinning veld_2

Het klimmen ging nog even door en ik moest er ook aan geloven, dus ik omhoog gezekerd door Maurice, zeker niet zo snel als de rest, maar ik kwam gelukkig boven en ontving een mooi applaus. Inmiddels werden ook de moeilijkere wanden beklommen door de kinderen en keken de ouders verbaasd naar boven. Na twee uur had iedereen veel klimbeurten gemaakt en kregen ze limonade, taart en een klimcertificaat! Pleun trakteerde nog voor haar verjaardag en Tessa en Isa hadden speciaal voor iedereen een persoonlijk afscheidscadeautje gemaakt, want deze dames gaan helaas voetballen. Maurice en ik kregen een cadeautje als bedankje voor dit jaar, super lief en ik wil, ook namens Maurice, jullie nogmaals heel erg bedanken voor de leergierigheid en de inzet van dit jaar! Een hele geslaagde afsluiting, Lois heel erg bedankt voor het organiseren! Klimmen is trouwens echt een aanrader om een keer met het team te doen.

teamuitje_E1_2014_2_2

Tessa en Isa veel plezier met het voetballen! Mette, Mats, Anniek en Rens veel succes in de E en Lois, Rick, Pleun en Joey veel succes in de D komend jaar!

Mirjam