Terugblik vriendjes- en vriendinnetjesdag bij Synergo

Eindelijk was het zover! De wekker ging al vroeg zaterdagochtend. Gelukkig was het droog. De weersvoorspelling was niet echt gunstig, maar wij gingen ervoor. Nu alleen nog maar hopen dat er veel kinderen zouden komen. Om 8.00 uur afgesproken op het veld met de wervingscommissie en studenten van het ROC Sport en bewegen Utrecht. En ja hoor, toen ik om 8.00 uur op het veld kwam stond ook de eerste student al klaar om ons te helpen. Echt top!

Al snel volgden meer studenten en vrijwilligers om ons te helpen met de opbouw van de spellen.  Om 8.15 uur kwam Doenja Sport- en Speluitleen ons veld op rijden met alle materialen die wij gehuurd hadden voor deze leuke ochtend. Gelukkig was er al veel hulp om te helpen met het uitladen van de auto.  Na het uitladen was het eerst tijd voor de koffie, want daar waren we met z’n allen wel aan toe.

Opbouwen

Rond 9.00 uur riep Manouk alle vrijwilligers bij elkaar om de spellen te verdelen en uitleg te geven waar de spellen moesten komen aan de hand van de plattegrond. Iedereen ging vol enthousiasme aan de slag. Vanwege de wind was het soms lastig om de spellen uit te leggen. Het reuzen twister spel waaide steeds weg, maar met de creativiteit van Paula en Rita werd ook dit goed opgelost. Rond 9.45 uur waren we al klaar en konden de kinderen komen.

Inschrijven

De eerste kinderen kwamen rond 10.00 uur. Paula en Loes zaten al klaar achter de inschrijftafel om score kaartjes uit te delen en alle gegevens te noteren van de kinderen. Het was even aanpoten, maar rond 10.15 uur waren alle kinderen ingeschreven en konden wij starten met de traditionele warming-up.

Warming- up

Alle kinderen, ouders en vrijwilligers verzamelden zich op het veld. Op  muziek, vakkundig uitgezocht door Jari en Rita, werd het één groot feest! Iedereen deed vol enthousiasme mee.

vriendjes-vriendinnetjesdag2014-1

Spellencircuit

Na de warming-up werden alle kinderen in groepjes verdeeld. Elk groepje had twee begeleiders en dat was super!  De ROC studenten, Manuel Hoogewoning en alle aanwezige Synergo vrijwilligers gingen met hun groepje aan de slag en deden ook zelf vaak enthousiast mee. Er werd fanatiek gestreden om de punten, maar er was daarnaast ook vooral veel plezier. Er waren totaal maar liefst 20 spellen waaronder:

  • Reuzen Twister
  • Skippyballen
  • Puzzelen
  • 2 hindernisbanen
  • Skiloop latten
  • Zaklopen
  • Veel korfbal gerelateerde spelletjes
  • Rupsband junior
  • Touwtje springen
  • Springkussen

vriendjes-vriendinnetjesdag2014-2 

Om 11.15 uur was het even pauze. Supermarkt Hoogvliet verzorgde ook dit jaar weer iets lekkers voor alle kinderen. Fantastisch! Ronald van de Breemer, werkzaam op filiaal Winkelcentrum Overvecht, kwam het dit keer persoonlijk brengen, zodat hij ook gelijk met ons kennis kon maken. Hij was volgens mij best onder de indruk van alle activiteiten die er zoal bij Synergo georganiseerd worden. Wij hopen natuurlijk dat wij in de toekomst zeker meer voor elkaar kunnen betekenen. In elk geval start er binnenkort weer een plaatjes actie. Zou het weer zo’n drukte worden in de kantine met al die verzamelaars?

Foto

Na de pauze met z’n allen op de foto! Altijd leuk als herinnering aan een leuke en geslaagde ochtend.

MetzijnallenVV2014

Na de foto gingen alle kinderen en hun begeleiders weer verder met het spellencircuit. Want: aan het einde was er tenslotte weer een prijs te verdienen. Iedereen deed enorm zijn/haar best om zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen. Ondertussen waren Ali en Gerrit Harskamp heel druk bezig om alles in de kantine klaar te zetten, zodat de kinderen na afloop heerlijk konden genieten van een patatje met een frikandel of kroket erbij. Ali en Gerrit: Super bedankt dat jullie ook dit jaar weer van de partij waren!

Na afloop

Alle score kaartjes werden verzameld en Paula en Loes gingen druk aan het tellen. Alle kinderen kregen een medaille en voor de winnaar van iedere leeftijdscategorie was er een beker.

Kortom: het was een geslaagde dag!

Buiten werd er door alle vrijwilligers, ouders, ROC studenten en andere in een rap tempo opgeruimd en dat was maar goed ook.  Vlak nadat het was afgelopen begon het namelijk te regenen, maar gelukkig hadden wij net op tijd alles binnen.

Ik wil iedereen super bedanken voor jullie hulp en hopelijk kunnen wij ook volgend jaar weer op jullie rekenen.

ROC studenten jullie waren top!

vriendjes-vriendinnetjesdag2014-3

Bedankt voor jullie ondersteuning en wij zullen in de toekomst zeker vaker gebruik gaan maken van het In- en Out bureau. Wij hopen dat jullie dan weer kiezen voor korfbal en ons willen komen helpen bij de organisatie van bijvoorbeeld het schoolkorfbal of een Kangoeroedag.

Namens de wervingscommissie,

wervingscie2014

Paula, Rita, Marieke, Manouk en Ineke