Lindsy debuteert bij Oost <16

Afgelopen dinsdag maakte Lindsy haar debuut voor Oost <16. Een bijzonder knappe prestatie daar alleen de acht beste speelsters uit het korfbaldistrict Oost geselecteerd worden. De JTC vroeg Lindsy ons wat te vertellen over hoe het er tijdens districtstrainingen en een toernooi er aan toe gaat. Hierbij haar ervaringen. Bedankt Lindsy, succes maar vooral ook veel plezier dit korfbaljaar!

Beste Synergoleden,

Afgelopen Maandag had ik de eerste training van het Districtteam Oost in Wageningen. Deze extra training was ingelast omdat wij de volgende dag een districtstoernooi in Dordrecht zouden gaan spelen. De training zelf bestond uit een gewone training gevolgd door een oefenwedstrijd tegen het districtteam < 19 jaar.

Één van de grote verschillen met mijn wedstrijden hier bij Synergo was dat wij nu speelden met een schotklok. Hierdoor is de druk om snel te spelen en te proberen te scoren veel groter dan ik gewend was en dat vond ik niet makkelijk.

Tijdens onze eerste training deden we veel korfgerichte oefeningen. We trainden veel op een  3 -1 situatie waarin een aangever zo min mogelijk wordt gebruikt omdat het meer tijd kost om eerst de aangever in een goede positie te zetten. Ook werd de druk tijdens de oefeningen steeds verder verhoogd zodat je sneller moet beslissen wat je moet doen. 

Ons team is mede geselecteerd op grond van potentie. Van de trainers heb ik gehoord dat dit een van de belangrijkste redenen is geweest dat ik geselecteerd ben. Hoewel ik dus op een aantal spelers in tactisch opzicht wat minder ben, wordt dit verschil volgens mijn trainers gecompenseerd door mijn inzet, kracht en techniek. Ik vind het natuurlijk geweldig dat ik toch in dit team mag meedoen. We hebben nog veel extra trainingen voor de boeg waarin ik vooral hoop dat mijn tactische achterstand voor een deel ingelopen kan worden.

Het districtstoernooi werd dit jaar voor het eerst gehouden. Hierdoor zag ik alle talenten uit de andere districten waaronder onverwachts ook een vriendin van mijn oude team uit mijn OVVO periode. Iedereen van ons team speelde in elk geval 2 van de 4 wedstrijden. De druk van mijn tegenstanders was veel groter dan ik gewend ben. Verdedigend stond ik heel goed mijn mannetje/vrouwtje. Aanvallend vond ik het lastig om de goede looplijnen te houden. Toch heb ik in beide wedstrijden 2 doelpunten kunnen maken en er maar 1 doorgelaten.

Bij Synergo A1 ben ik verreweg de jongste maar in dit team behoor ik bij één van de oudsten. Het was in het begin heel erg wennen omdat vrijwel iedereen elkaar al van de competitie kent . Sommigen zitten ook bij elkaar in het team.  Ik voel echter nu al dat ik goed opgenomen ben en we hebben ook veel plezier met elkaar. Het is een geweldige ervaring voor mij om hier in te zitten.  Ik hoop dat ik wat van mijn ervaringen ook kan inbrengen binnen de vereniging. Ik vind dat de trainers ook erg betrokken zijn bij ons en zij hebben aangegeven dat zij ieder van ons districtteam een paar keer willen zien spelen.

Lindsy