Synergo heeft 150+ jeugdleden

Heel stilletjes is Synergo vorige week de grens van 150 jeugdleden gepasseerd.

Marlies (F4), Martijn (F4) en Tobian (Kangoeroes) werden vorige week lid. Welkom bij Synergo! Door hun komst staat de teller van het aantal jeugdleden nu op 152.

Groei van Synergo
Tijdens de oprichting van Synergo in 1996 had Synergo slechts ca. 40 jeugdleden. Hun aantal groeide snel tot het honderdste jeugdlid werd verwelkomd in 2004. Het aantal jeugdleden groeide daarna nog even verder, maar de groei stagneerde en even was er zelfs sprake van een daling van het aantal jeugdleden. De laatste jaren gaat het echter heel hard. Via 107 jeugdleden in april 2010 zijn we gegroeid naar 152 jeugdleden nu. Een groei van 42% in drie jaar tijd!

Synergo-jeugd tijdens het jeugdkamp 2013

Korfbal voorop!
Verdere groei van het aantal jeugdleden is nodig om onze ambities te verwezenlijken. Om iedereen op zijn eigen niveau te laten korfballen, streeft Synergo naar minimaal drie teams per leeftijdscategorie. Bij de jongste jeugd (6 t/m 11 jaar) is dat inmiddels gelukt. Ook zijn de kangoeroes (voor kinderen van 3 tot 6 jaar) dit jaar flink gegroeid. Toch zijn we nog niet klaar met groeien. Hoe meer korfballers, hoe beter! Op naar de 200! Meer weten over onze toekomstplannen? Bekijk onze visie ‘Synergo is mijn korfbalclub!’.

Grote dank gaat uit naar onze nieuwe ledencoördinator Rita, Regien van de ledenadministratie, de wervings- en schoolkorfbalcommissie en de JTC. Maar uiteraard ook naar alle trainers en (jeugd)leden van Synergo. Zonder jullie was dit nooit gelukt!

Oskar
Bestuurslid Technische zaken