Bezuinigingen bij gemeente

Natuurlijk moet de gemeente Utrecht, net als heel Nederland, in tijden van crisis bezuinigen en je raadt het al: de sport moet het daarbij ook ontgelden.

Dit zal waarschijnlijk niet zonder gevolgen blijven voor Synergo en de andere Utrechtse korfbalclubs. Deze hebben zich mede daarom verenigd in een werkgroep accommodatie, zodat we samen met HKC en Hebbes sterker staan naar de gemeente.  Anne de Roos vertegenwoordigt Synergo in dit samenwerkingsverband.

In oktober zijn er twee Kennisdagen, georganiseerd door de VSU, waar deze werkgroep naartoe zal gaan. Het is de bedoeling dat we in gesprek komen en blijven met de gemeente.

Vooralsnog ziet het er wat betreft velduitbreiding overigens somber uit: we hebben extra uren op het voetbalveld aangevraagd, maar daar is alleen ruimte op de maandag en de zaterdagochtend. Daar hebben we helaas niet heel veel aan. Synergo heeft zelf nog wat ruimte op de vrijdagavond, dus wellicht dat we die avond ook moeten gaan benutten voor extra trainingsactiviteiten.

De komende tijd zal er meer nieuws zijn over de bezuinigingen, de gevolgen daarvan voor ons en de ontwikkelingen rond het veld. Houd dus de site steeds goed in de gaten.

Wil je meer weten over de bezuinigingen in de gemeente Utrecht, klik dan eens op onderstaande links.

Bezuinigingen op sport
Uitstel tariefsverhoging sport