Nobody can beat the superfarmers!

De grote blauw-witte spandoeken in de hal van De Meeuwen liegen er niet om. “Nobody can beat the superfarmers!” Toch kwam S6 zaterdag dicht in de buurt van een overwinning.

Nadat we twee weken geleden met 8-10 wonnen van koploper Sparta, en hen daarmee het eerste puntverlies toebrachten, speelden we deze week om 20.50 onze uitwedstrijd tegen nummer twee De Meeuwen. Het Puttense publiek was massaal naar de hal gekomen om hun superboeren te steunen. Helaas liepen de tribunes grotendeels leeg op het moment dat wij het veld  betraden:  we speelden na de topper De Meeuwen 1 – Rigtersbeek 1.

Vooraf gaf Jari ons een overzichtje van de statistieken. Onze thuiswedstrijd tegen De Meeuwen ging met één punt verschil verloren. Gemiddeld scoort De Meeuwen er tien per wedstrijd en wij negen. Logische uitslag van deze wedstrijd zou dus 10-9 zijn, ware het niet dat we dát nou net niet wilden laten gebeuren. En dus begonnen we vol goede moed en met invallers Xander en Tony en reserve Sander aan de wedstrijd.

De Meeuwen startte voortvarend. Wij speelden niet slecht, maar stonden binnen niet al te lange tijd wel met 5-1 achter. Toch bleven we rustig – hadden we geleerd in de training van Mats – ons spel spelen. Het vak van Xander, Tony, Nomi en Anne ontpopte zich als een waar verdedigingsvak, terwijl het vak van Jari, Juna, Yvonne en Marieke en hun tegenstanders van De Meeuwen maar bleven scoren. Ruststand: 8-5. In de rust maakten we slechts één afspraak: winnen!

En tegen onze gewoonte in speelden we een hele goede tweede helft. Met nog twee minuten op de klok stond het 14-12 voor De Meeuwen. Maar die twee minuten werden door ons optimaal benut door twee keer te scoren! Eindstand: 14-14. Een eervolle vermelding voor Marieke mag in dit verslag niet ontbreken. Zij heeft maarliefst zes van de veertien doelpunten voor haar rekening genomen en maakte met een zuiver schot (‘laat die dame nou niet zo veel schieten!’) de gelijkmaker.

We speelden een leuke, spannende en vermakelijke wedstrijd onder leiding van een uitstekende scheidsrechter. Een scheidsrechter die bovendien erg enthousiast was: na afloop straalde hij van oor tot oor en bedankte alle spelers voor de leuke, spannende en sportieve wedstrijd. 14-14 was volgens hem een terechte uitslag en hij complimenteerde ons met onze goede tweede helft. Wij complimenteren bij deze de scheidsrechter van De Meeuwen!

Tot slot van dit wedstrijdverslag ook een eervolle vermelding voor onze reserves en invallers: Sander, Xander en Tony, bedankt!

Volgende week spelen we om 15.30 in de Dreef tegen Dindoa. Tot dan!