Synergo 1 heeft moeite met de zaterdag

Om dit verslag te beginnen moet ik me enorm inhouden. Dat kost echt heel veel moeite. Waarom? Omdat tijdens mijn hele korfbalcarrière nog nooit een scheidsrechter de revue is gepasseerd die het mogelijk heeft gemaakt om onderwerp van gesprek te zijn. 

Om eerlijk te zijn, moet je als ploeg zelf doelpunten maken en het liefst alles afstraffen door te scoren. In dat geval heb je een scheidsrechter helemaal niet nodig, ja en om de bal weer uit te nemen en dergelijke. Maar dat is het ook wel. En de allerbeste scheidsrechters zijn diegenen die wel de wedstrijd leiden, maar onopvallend aanwezig zijn en als autoriteit door het veld lopen. Helaas hebben wij afgelopen zaterdag tegen ADO zo’n man niet aangetroffen.

Zaterdag

Met het gegeven dat de wedstrijd op zaterdag was en wij per definitie daar moeite mee hebben als zondagvereniging, moesten we wel laten zien dat we niet voor niets ongeslagen bovenaan staan. De gehele wedstrijd verliep voor Synergo moeizaam. We konden geen vuist maken. Gingen tegen onszelf korfballen… en ja… dan wordt het een lastige middag. Tegen drie tegenstanders… te weten: ADO, de Scheidsrechter en onszelf. Ja, dan mag je bovenaan staan en aspiraties hebben tot sint Juttemus, maar dat is onbegonnen werk.

ADO is thuis in ‘s Gravendeel oppermachtig en dat komt hoofdzakelijk door het in grote getale aanwezige publiek dat zich nadrukkelijk overal mee bemoeit. Nee beste mensen, dit was duidelijk NIET onze dag. De einduitslag van 17-14 gaf de verhouding van de wedstrijd slecht weer.

Zo, dat is eruit.. poeh poeh..

13 januari UIT tegen Klimop in Asten om 17:00 uur in ieder geval op een zondag! Weer een wedstrijd waar het spannend gaat worden. Voor iedereen wensen wij van Synergo 1 hele prettige feestdagen en een sportief 2013!

Namens Synergo 1
Peter.