De B1 doet het tot nu toe goed, alle thuiswedstrijden zijn met overtuiging gewonnen en helaas alle uitwedstrijden met één punt verschil verloren.

Het begon allemaal een beetje rommelig van te voren, er lag sneeuw, het was glad, en er moesten foto’s gemaakt worden voor de Hoogvliet. Rond elf uur vertrokken we dan eindelijk naar Rheden met goede hoop. We stonden, ook al zegt dat nog niks, boven Rheden in de stand en dat wilden we graag zo houden.

Eenmaal aangekomen in Rheden kwam het gebruikelijke praatje van Casper en Floor; voorverdedigen, lekker schieten, en natuurlijk de opstelling:

David Jeroen
Jurriën Ruben
Ruth Ayo
Sarah Charlotte

De wedstrijd begon goed, David had al snel een schot erin liggen en we stonden dus op 0-1. Helaas kwamen we er al snel achter dat de heer van Jeroen goed kon schieten; 1-1. Na wat schoten van voornamelijk Jeroen, die er maar net uitdraaiden vond Ayo het wel genoeg, een korte kans en een doorloopbal waren genoeg om de stand op 1-3 in ons voordeel te zetten.

Met goed verdedigen in ons verdedigingsvak konden we het doelpuntenaantal van Rheko op 1 houden tot de rust. In de tussentijd had David nog even een mooi schot gescoord waardoor we de rust in gingen met een 1-4 voorsprong.

En toen

Het onbekende praatje in de rust (?) had ons helaas niet zo heel erg goed gedaan. De heer van Jeroen liet zijn schot nog een keertje zien en de chagrijnige dame van Ruth vond het ook nodig om haar schot te scoren; 3-4. Toen werd er gewisseld. Lindsy voor Charlotte en Jesse voor Ruben. Na een behoorlijk tijdje wennen viel toen eindelijk weer een treffer in ons voordeel, 3-5.

Toen kwam de spanning, Jesse en Jeroen hadden van aanvaller gewisseld en dezelfde heer als eerst maar nu door Jesse verdedigd scoorde alweer zijn derde schot. Hierna volgde nog een korte kans  en het stond weer 5-5. Het zal toch niet weer gebeuren dat er bij een uitwedstrijd met 1 doelpunt verschil zou worden verloren?!

Gelukkig gebeurde dat niet, een korte kans van Jesse en een doorloopbal van Ayo later bracht de eindstand op 5-7!!

Eindelijk was er dan een uitwedstrijd gewonnen, deze overwinning bracht ons op de derde plaats, en ik kan me niet meer herinneren dat we in de 2de klasse zo hoog hebben gestaan.