Synergo 7: Weerwolven van Wakkerdam

Na een pakjesavond die gepaard ging met een dobbelsteen, “gewone” cadeautjes, “shit” cadeautjes en een kaartspel, gingen de bewoners van het dorpje Wakkerdam slapen. Het was al laat, ergens tussen twee en drie uur ’s nachts. En dat terwijl ze de volgende ochtend om half negen al moesten vertrekken naar het verre oosten.

Toen iedereen in een diepe slaap was, werden de weerwolven wakker en ze aten twee burgers op. Als gevolg hiervan stonden we dus opnieuw vergeefs op twee heren te wachten die zich niet bij de wedstrijdsecretaris hadden afgemeld. Tsja, met huid en haar opgegeten worden, dat kan je niet voor donderdagavond doorgeven, natuurlijk.

Normaal gesproken wordt er in Wakkerdam gestemd over een verdachte en die wordt dan vervolgens gelyncht. Gezien het geringe aantal mensen dat over was, konden we ons dat niet permitteren. We hadden precies genoeg heren over om een wedstrijd te kunnen spelen. Lynchen gaat wel erg ver, maar misschien moet ik in het volgende stukje namen en rugnummers gaan vermelden.

Ik kan mijn klaagzang natuurlijk vervolgen door te melden dat een van de twee auto’s aanvankelijk Sinterklaas achterna was gegaan om “shit” cadeautjes van de avond ervoor te ruilen (twee pleeborstels, een po en nog veel meer ramsj), waardoor ze pas vlak voor het fluitsignaal de zaal in kwamen hobbelen, maar ik ben al over de helft van dit stuk, dus ik ga de positieve wending er nu maar in gooien:

De positieve kant van het verhaal, is dat je met een team dat bestaat uit 13 personen, nog behoorlijk veel spelminuten kunt maken. Dat waren afgelopen zondag kwalitatief hoogwaardige spelminuten. Ik heb in het in elk geval reuze naar mijn zin gehad. De eerste helft ging het gelijk op. Dat kwam vooral door de plexiglas plaat die in de binnenkant van de mand was geschroefd. Alle ballen die doel troffen, gingen er zodoende even hard weer uit. In de tweede helft speelden we op de andere korf. Doordat we in de rust de teambespreking in de zaal hielden en niet in de kleedkamer, kon de tegenstander de korf niet onopgemerkt naar de andere kant van het veld verplaatsen. Zo konden we door een aantal welgemikte afstandsschoten snel afstand nemen en was de eindstand 8-12.

Mr. Smartpants