Niet een roze olifant

Denk niet aan een roze olifant. Et voila, daar staat hij in zijn volle pracht in je brein. Het niet denken aan iets gaat bijna niet. Voor de mensen die denken aan stoppen met roken in 2012: denk vooral niet aan stoppen met roken, want je bent alleen maar aan roken aan het denken. Beter is een doel in je hoofd zetten en daaraan denken. Topsporters noemen dit visualiseren. En mooier nog: het schijnt te werken.

Ik weet het, het klinkt een beetje etherisch, maar wellicht is het toch het proberen waard. Bijvoorbeeld voor de mensen die graag de strafworpencompetitie willen winnen. Houd in je hoofd dat je gaat winnen. Denk niet alleen ´ik ga hem winnen´. Maar denk erover na hoe goed je je dan voelt. Hoe de taart zal smaken die erbij hoort. Welke mooie muziek je zult horen. Welke vrouwen/mannen je zullen begeren. Bij iedere stip die je neemt, denk je aan hoe mooi de bal in de korf zal vallen. Het publiek uitzinnig zal reageren. Je het zoute zweet van je lippen zult proeven.
Je merkt het, door een zo compleet mogelijk beeld geassocieerd met emotie en meerdere zintuigen, zal in je hersenen niet alleen je rationele bewuste kant dit doel stellen, maar ook je onderbewuste kant.

Zo zit ik nu op de bank te denken aan ons kampioenschap. Ik proef de bijbehorende champagne. Ik ruik de zoete geur van de rozen. Op de achtergrond hoor ik Freddy Mercury zingen. “We are the champions”. Ik voel de lentezon branden op mijn hoofd.

Ach en als het niet werkt, dan is het altijd beter dan de regen en grauwe lucht die ik in de bewuste wereld zie. Ik wens u allen… nee, ik visualiseer een mooi en voorspoedig 2012 voor u allen.

FV