Ruime overwinning Synergo 4

Eindelijk was het dan zover, de eerste thuiswedstrijd in de zaal en we mochten aantreden tegen Viko 3. Een vrijwel onbekende tegenstander voor ons, je weet vrijwel nooit iets te verwachten van zulke teams.

zaalAls team waren we gebrand om te winnen aangezien we verleden week met een heel klein verschil hadden verloren van concurrent Hebbes.

1e aanval: Malou, Ingrid, Erik en Bas
1e verdediging: Esther, Lizet, Bram en Gijs
Reserves: Germay en Robin

We begonnen de wedstrijd goed. Binnen twee minuten openden wij de score. Een heer sprong voor de pass van Malou die in de aangeef stond, bal op de stip dus. Bas legde aan en gooide deze bal er in. Viko wist na dit doelpunt nog op gelijke hoogte te komen, maar daarna liep Synergo weg van zijn tegenstander. Door een paar mooie passes en goed samenspel van het vak waar Lizet en Gijs elkaar enkele keren goed wisten te vinden, liepen we uit.

Veilig

Vanaf dat moment was de zege al veiliggesteld, want Viko kwam er niet aan te pas. Na een 1e helft waar Synergo 4 domineerde was de tussenstand bij rust al 10-4.

Bij de doelpunten die gescoord werden door tegenstander leek het meer geluk dan wijsheid. In de rust waren wij daardoor ook zeer tevreden over hoe de wedstrijd tot zover verliep. Mooie acties werden er gemaakt, zeer aantrekkelijk spel om naar te kijken, al zeg ik het zelf. Echter wisten we dat we er nog niet waren en dat we op hetzelfde niveau door moesten gaan.

Afgeleid?

In de 2e helft gingen we vrolijk verder met het maken van doelpunten en Viko wist niet wat het moest doen. Zo werd er een heel leuk doelpunt gemaakt door Erik die opeens zomaar vrij stond bij de korf zonder tegenstander! Na alle waarschijnlijkheid had de heer van Erik zijn oog op Ingrid laten vallen en was hij Erik totaal vergeten. Mooi dat die bal er in ging dus. Na deze leuke maar ook hilarische doelpunt was Synergo nog niet uitgestoomd.

Invallers

Met nog zo’n 15 min te spelen mochten Robin en Germay ook nog even spelen. Meteen een mooie binnenkomer voor Robin die een stip wist te veroorzaken en hem ook nog eens verzilverde. Even later mocht Robin ook voor zijn 2e doelpunt tekenen. Het slotakkoord was voor Bas die in de laatste 2 minuten het 20e doelpunt op zich mocht nemen. Hierbij stopte de doelpuntenmachine van Synergo. Eindstand 20-10, een mooie overwinning.

Het spel van het 4e wordt steeds beter en iedereen blijkt elkaar inmiddels te kunnen vinden. Het belooft een mooi zaalseizoen voor ons te worden. Volgende week treffen we Dalto om 19:40 in de Hoenderdaal.