E2 net geen kampioen

Geen kampioenschap, maar wel kampioenswedstrijd! Alles van het seizoen viel vandaag samen. Alle spelers waren er en -wat weinig voor kwam- beide coaches waren aanwezig.
 
E2-HKC-1Natuurlijk hadden de coaches hun tactiek al doorgesproken op de fiets en waren ze eruit wie wat zou gaan doen. Het was natuurlijk de bedoeling om met 2 punten van het veld te komen. 

Tijdens het hele seizoen won, verloor en speelde de E2 gelijk. Vooral de wedstrijd van 1 oktober, waarin met name de eerste helft voor mij als coach niets meer te redden viel. Ze waren toen niet wakker of niet wakker te krijgen. Maar vandaag lieten ze iets heel anders zien! De Synergo-kinderen waren als individueel veel sterker, maar ook als team. Ze waren gemotiveerd. En ook wel zenuwachtig. Na wat mooie woorden van beide coaches ging het fluitsignaal: de wedstrijd begon.

 

Eerste helft

We begonnen onwijs goed. De E2 verdedigde alsof hun leven er vanaf hing en ging voor iedere bal. Het was duidelijk dat het team voor de volle 100% wilde vechten voor het kampioenschap. Helaas scoorde HKC eerst en toen zag je de koppies even hangen. Toen kwam de time out, een wisselende blik tussen de coaches, ‘wie oh wie moeten we wisselen?’. Het gaat goed zo. Toch wisselen en door mooie acties en natuurlijk de welbekende ZOEF!

Rachella maakte het spannend met haar schot dat bleef draaien in de korf. Maar uiteindelijk werd het beloond: ze gooide de bal er in, 1-1! Er was een vreugdeschreeuw bij de E2-coaches. Ze konden niet meer op, want gelijkspel was genoeg voor kampioenschap. Met name was Synergo aan de bal, maar wist helaas niet verder uit te lopen op HKC en toen fluuuuuut.

Rust

Zeer tevreden coaches stonden er in de kleedkamer! En het enige dat we konden uitbrengen: ‘Dit is echt jullie beste wedstrijd. We zijn zooooo trots’! Weer wilden we gaan wisselen, maar weer geen idee wie we moesten kiezen. Maar goed, toch maar weer iemand kiezen. 

E2-HKC-2Tweede helft

Met een goed gevoel gingen we de tweede helft in en we hadden er vertrouwen in. We hielden vol en waren nog steeds gefocust. We waren onwijs goed aan het verdedigen, want deze helft had HKC meer balbezit. Het ging goed en het einde van de wedstrijd kwam steeds dichterbij. Helaas weer een time-out waarin beide coaches hun laatste wissel konden doen. Niet lettend op wat de tegenstander deed, wisselden we. Helaas ging HKC ook wisselen en dat viel ons eerst niet op. Een jongetje uit de D en hij was gewoon beter. Een laffe zet. HKC won met 3-1, maar is alsnog ook geen kampioen geworden.

De eindstand in onze poule was:  Mia, Synergo, HKC en TZ.

Ondanks dit verlies heeft Synergo dus een prima wedstrijd neergezet. De groei die Synergo E2 heeft gemaakt in het afgelopen seizoen was deze wedstrijd echt heel goed te zien!

Rein: Doet het echt heel goed en brengt ook power in het spel. Hij loopt altijd heel goed vrij en gooit dan ook vaak de bal door de korf!

Miguel: Is ook een echte topper en laat zich altijd van zijn beste kant zien. Als een speer gaat Miguel over het veld en is dan ook heel erg gegroeid in zijn spel!

Rachella: Zorgt altijd voor veel goede acties en helpt veel van het creëren van kansen voor de anderen. Rachella gooit dan de bal heel ver naar waar iemand vrij staat, zodat die kan schieten. En zelf kan Rachella er ook wat van!

Imme: Is echt een ster in verdedigen! Imme staat altijd op de juiste plek en bijna geen enkel schot komt langs haar zonder dat die verdedigd is! Soms is de E-paal nog wat te hoog, maar dat weerhoudt haar er niet van om toch te scoren!

Bo: Heeft afgelopen zaterdag de sterren van de hemel gespeeld! Goed gooien, goed vangen, vrijlopen; Bo deed het allemaal! Bo kan soms een beetje dromen, maar wanneer Bo op haar best is, zou ik maar uitkijken hoor!

Nomi en Kim.

 

Zie ook:

– Foto’s door Sandra D. van de wedstrijd