Synergo 15 jaar

Synergo bestaat 15 jaar. Dit hebben we gevierd tijdens de lustrumdag; met een mixtoernooi, een tapas-buffet en een spetterend feest. Synergo groeit en b(l)oeit!

15jaarSynergo is opgericht op 17 juni 1996. Ontstaan uit de christelijke club DVS (29 april 1933), Door Vriendschap Sterk, en uit Samenwerking Alleen Maakt Ons sterk (Samos – 4 mei 1921). Samos en DVS hadden ten tijde van de fusie een moeilijke tijd achter de rug. Veel gezinnen verhuisden naar de nieuwe woonkernen Houten en Nieuwegein en de stadse clubs zagen hun ledenaantallen teruglopen. Bij de oprichting van Synergo was het ledenaantal ver onder de 200 gedaald.

De fusie was een mooie combinatie. DVS had wat meer geld, Samos had wat meer leden en een blijvende accommodatie. De naam, voortkomend uit ‘synergie’, wat betekent dat het samengaan van twee losse delen meer oplevert dan de som van die delen, was mooi: door samengaan sterker worden. En dat is ook gebeurd. Complimenten aan de besturen onder leiding van Renske Wind en van Eric Grendel, onder jullie kijkt de club weer naar boven. Jullie hebben ‘the best of both worlds’ goed ingezet.

Verder

De samenstelling van de wijken rondom veranderde eind jaren ’90 in positieve zin. Tuindorp, Tuinwijk en het nieuwe Voordorp verjongde enorm en Synergo deed zijn best om de werving goed op te pakken. Op tijd werd het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi met groot elan opgepakt. DVS’er Peter Kalisvaart heeft hier heel veel in gedaan en kreeg hiervoor bij het stoppen de titel ‘schoolkorfbalkanjer’. Een titel die ondertussen overgedragen kan naar Ineke Hoogewoning, die het stokje heel goed heeft overgenomen.

Groeien

Vanaf 2000 begon de vereniging weer te groeien en in 2004 zetten we het 100e jeugdlid in het zonnetje. Op 30 juni vorig jaar had Synergo 268 leden. En nu op 30 juni 2011 gaan we richting de 300 leden.

En we hebben ambities om verder te groeien. Synergo ligt op een unieke plek, in het midden van vier grote Utrechtse wijken en tegen een aantal potentiële andere wijken aan, zoals Overvecht en Ondiep. We hebben contacten met de wijkcentra en we zijn ‘sponsor’ van de Stichting Korfbal Marokko-Nederland, die een andere doelgroep binnen onze wijken aanspreekt. Twee paden die tot nieuwe ledenzullen leiden, ook vanuit andere wijken.

Groei betekent focus op verschillende gebieden: goed korfbal bieden en goede technische begeleiding, voldoende ruimte hebben op het veld en in de zaal, plezier bieden aan alle leden, blijven werven van nieuwe leden en zorgen voor een gezonde en stabiele financiële situatie.

Kunnen groeien betekent blijven kijken naar de wensen van de leden, naar de veranderingen om ons heen in de stad, in de wijken en in de maatschappij en daar tijdig op blijven inspelen. Naar buiten blijven kijken en het intern goed met elkaar regelen. Gisteren hebben we daar op de JAV weer met elkaar over gesproken en de koers voor de toekomst bekrachtigd met het plan 2011-2012.

Op naar de 25!

Synergo is een club in beweging. Synergo is een club met beleving. Sporten en plezier maken. Dan komt de rest vanzelf. Als we 25 zijn vieren we een heel groot lustrumfeest. Als het goed is op een grotere locatie, met twee velden. En met 400 leden.

Over 5 jaar zijn we 20, en dan evalueren we eens goed. En ondertussen, vandaag, geniet ik graag met jullie van alle successen van dit jaar. Ik nodig Renske en Eric graag hier op het podium uit. Samen met jullie toost ik graag op de afgelopen 15 jaar en nemen we een slok op de komende jaren! PROOST!

anneroosAnne de Roos,
voorzitster Synergo

Zie ook