Een strafworp nemen is soms niet eenvoudig…

Tegen het einde van competitie wordt steeds meer bekend over het eindklassement van de strafworpencompetitie. Wie heeft het beste percentage, en wie het slechtste? Wie scoort er de meeste en wie de minste? Dat er natuurlijk nog echt vanalles kan gebeuren, is dit weekeinde weer bewezen.

Want Jeroen (3-0) miste drie strafworpen in één wedstrijd. En toegegeven, zo slecht waren ze niet genomen. Ze stuiterden er weer uit! Bij de derde zag je al dat hij hem liever niet wilde nemen. Jeroen nam toch zijn verantwoordelijkheid als een echte (jonge)man. Met helaas zonder scorend resultaat. De avond ervoor even naar het klassement kijken werkt misschien niet echt mee voor je zekerheid…?

Ook Sander S. (1-0) kon dit weekeinde de korf niet vinden. Volgens teamgenoot S.H. (deze RTL-boulevard-reporter komt later nog terug) was de stip tekenend voor de vorm van de wedstrijd van Synergo 5. Maar Sander S. is hiermee wel zijn derde plaats kwijt in de top-100%, jammer!

Echte mannen?!

Bij Synergo 6 schijnt het gebruikelijk te zijn om een strafworp te missen in je kampioenswedstrijd. Remco (1-0) raakte de voorkant van de korf. Nog maar net. Is het de druk of komt het doordat mannen maar één ding tegelijk kunnen?

Over mannen gesproken; Oskar (3-1) mocht drie keer plaatsnemen op de stip, maar wist er twee te missen. En dan komt zijn reactie met veel verantwoordelijkheidsgevoel: ‘Ik moest hem ineens nemen.’ Volgens teamgenote L. wilde invaller Ferry (tevens koploper) de strafworp niet nemen! Maar is Oskars moed en Ego verdwenen met zijn vorige misser? Oskar, die wel even het klassement zou winnen, hij zou wel de ‘Koning van de strafworpen worden’! Neen, driewerf neen voor zulk een slap ende lafhartig excuus ‘ik moest hem ineens nemen’!!

Gescoorde strafworpen

Genoeg excuses aangehoord. Op naar de zuiveren van geest en strafworp van dit weekeinde.

Marcel J. (2-2) deed het zondag twee keer. Jesse (1-1) legde zijn strafworp er gewoon in. Simpel en eenvoudig, maar daardoor o zo knap! Volgens Jesse zelf: ‘hij zat er gewoon perfect in’. Clemens (1-1) scoorde met zijn strafworp het eerste doelpunt van de wedstrijd, na 25 minuten. Wauw, wat een druk moet hij getrotseerd hebben! Een voorbeeld voor de draaikonten en de excuusverzinnende strafworpnemers (m/v)!

Nog zo’n held: Casper de B. (1-1) scoorde zijn strafworp, (reactie: ‘makkie’), maar was niet tevreden: ‘Ik had de bal niet eens goed vast’. Respect! Een teamgenoot van Nico (2-2) was ook niet helemaal tevreden: Nico’s eerste stip was feilloos, maar de tweede ging er pas in nadat de bal op de voorkant, de achterkant en weer de voorkant had gestuiterd. Proeven we hier de kritische blik van teamgenoot en ex-topper S.H.?

Ook bij Kim (1-1) sprak een teamgenoot zijn verbazing uit: ‘gossiemikkie, dat-ie er nog in ging, joh…’ Met het eigen percentage van B.K. van 50% bij twee genomen stippen is het inderdaad simpel: erin of eruit…

Top en tob

Blijven Luc en Ferry op hun felbegeerde plekken in het klassement? Of is er nog iemand die nog net in de laatste wedstrijd even voorbij stoomt?

De tob-0%                          De top-100%                    
1. Luc (B2) 4-0   1. Ferry (S3) 9-9
2. Danny (S6) 3-0   2. Loreah (D2)  4-4
3. Daan (S3) 2-0   2. Steven (S3) 4-4
3. Juna (S8) 2-0   3. Zarah (B2)  3-3 
3. Ruud (MW) 2-0      
3. Sjoukje (B1) 2-0      
3. Floor (B3) 2-0      
3. Hannah (B2) 2-0      
3. Ruth (C1) 2-0      
3. Kiran (C2) 2-0      
3. Jerry (D1) 2-0      
3. Marnix (D2) 2-0      
3. Myka (D2)  2-0       
         

Iedereen weer bedankt voor het nemen en doorgeven van de strafworpen! Blijf ze doorgeven. Van jezelf (leuk!), maar ook van anderen (nog leuker)!

Heb je een strafworp gezien? Of staat je naam en/of strafworp er niet bij?
Meld de strafworpen bij sanderhofman@ziggo.nl!

Meer informatie

Overzicht strafworpencompetitie
Eindklassement seizoen 2009-2010