Wat een super weekend: 13 overwinningen!

Het blijft vooralsnog een goed jaar voor Synergo. 13 ploegen wisten hun wedstrijd te winnen, het tweede speelde gelijk en slechts vijf ploegen verloren. Synergo 1 blijft in de race om promotie.

We beginnen bij onze jongste jeugd. Alles wil lukken bij de F-jes op dit moment. De F3, die na een moeizame start, nu de ene na de andere tegenstander op de knieën dwingt, de F2, die maar blijft winnen en de F1 die er afgelopen zaterdag maar liefst twaalf door de korf heen gooide. Ter vergelijking: net zoveel als ons eerste en meer dan het tweede en derde (en dat in 40 ipv 70 minuten)!

De E1 – inmiddels tweemaal per week fanatiek aan het trainen – wordt sterker en sterker. Er is veel aandacht besteed aan het afstandsschot en dat werpt zijn vruchten af. De tegenstander werd er simpelweg afgeschoten. Dat is leuk om te zien, vooral bij een vereniging die zelf nog wel eens het idee heeft over te weinig schotkracht te beschikken. 8-2 werd het tegen Fortissimo, waar eerder dit jaar nog van verloren werd.

De D-ploegen hadden een minder weekend. De D1 deed het niet slecht tegen Victum, de eerste aanval waar meteen uit gescoord werd was zelfs schitterend, maar de tegenstander was simpelweg net een klasse beter. De D2 verloor met 6-0 van Viking. Maar voor beide ploegen geldt: er volgt nog een revanche!

De C2 heeft gewonnen! Dat was al even geleden, dus spelers en coach waren erg blij. Dat er nog vele overwinningen mogen volgen dit seizoen! De C1 had slechts een speler die een goede wedstrijd speelde (dat vond die speler zelf althans, en later bleek de coach het er mee eens te zijn) en dat was net niet genoeg om Victum te verslaan. Jammer voor de C1, want in de poule van zeven is er geen mogelijkheid tot revanche.

img_0662De B3 won zaterdag weer met overtuigende cijfers: 9-4. Op naar het kampioenschap? De tegenstander van de B2 was bang geworden van het knappe gelijke spel van de B2 vorige week en besloot op zaterdagochtend af te bellen. Hopelijk komen ze straks wel bij de inhaalwedstrijd. Een unicum bij de B1: Oskar had zijn voorbespreking aan Marc overgelaten en dat was nog niet eerder voorgekomen in de afgelopen twee jaar. Hij besloot ook op een stoel te gaan zitten en bleef daar volgens de ouders (die dit zonder zijn medeweten hadden geklokt) zeven minuten lang daadwerkelijk op zitten. Zijn commentaar na afloop: “Maar ik ben later wel weer opnieuw gaan zitten en dat heb ik nog nooit eerder gedaan.” Vooruitgang dus. Oh ja, de B1 won met 11-8 (dankzij de coaching van Marc?).

De A1 won! Tevreden blikken na afloop. 13-9 is ook een prima uitslag. Er is zelfs nog uitzicht op de derde plaats!

Toen was het de beurt aan de seniorenploegen. Hier heb ik wat minder van meegekregen. Het achtste won met Amarins als coach met 4-11 van Victum. Dat heeft Anne en Oskar aan het denken gezet, want toen zij het achtste tegen Victum coachten eerder dit jaar, werd er niet (zo ruim) gewonnen. Het vijfde won van Reehorst met 14-8 en Ewoud scoorde er vier (correctie van Ewoud zelf: vijf!). De uitslag van het vierde (9-18 tegen Viking) doet in ieder geval vermoeden dat het een leuke wedstrijd was!

Zondag stonden er nog wedstrijd van Synergo 6,3,2 en 1 op het programma. Hilversum was weer aan het klagen, want opnieuw was Synergo 6 te sterk: 14-8. De voorbereiding van het derde klopte was niet optimaal en daar kregen ze de rekening voor gepresenteerd: 7-2 achter bij rust. Daarna ging het wel beter, maar gewonnen werd er niet meer. Synergo 2 speelde wel aardig tegen Conventus en had kunnen winnen als er met wat meer concentratie verdedigd was. Dat gebeurde echter niet en daardoor werd het dus gelijk. Volgende keer beter verdedigen dus! Oh ja, meer scoren zou ook nog helpen.

Het sluitstuk van het weekend was voor rekening van het eerste. De eerste helft was fraai, met als resultaat een verdienstelijke 9-5 ruststand. Na de pauze besloot het aanvalsvak de voorsprong te verdedigen en dat lukte aardig, want twintig minuten werd er niet gescoord. Toen was de verdediging het zat en besloot er twee door te laten. David gooide nog wat meer olie op het vuur door met zijn eerste de beste aanvallende balcontact van de tweede helft meteen te scoren. Zo werd er nog wat over en weer gescoord en won het eerste met 12-8.

Volgende week zaterdag enkel jeugdwedstrijden (t/m de C). Om 13.30 vertrekt de bus naar Ahoy. Zondag speelt het eerste tegen Crescendo, een belangrijke wedstrijd voor de tweede plaats.